Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Επί δύο μήνες έτρεχαν. Γιατί έτρεχαν και τρέχουν και θα τρέχουν πιο πολύ; Yπάρχει λοοοοόγος; O επόμενος να δείτε…


Να φύγουν όλοι και χωρίς αποσκευές. Να φύγουν. Απέτυχαν. 
  Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Φυσικά και ήξεραν στο εξωτερικό ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολιτικοί είναι μια παρέα, σαν ένα χανουμάκι με πολλούς φερετζέδες....



Το πρόβλημα όμως για αυτούς είναι ότι πλέον ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό πολιτών το έχει καταλάβει.

Αυτό το ποσοστό συνέχεια θα αυξάνει. Πρέπει λοιπόν ή να ταπεινωθεί ή εκφοβηθεί ή να εκβιαστεί.

Το άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι, ότι
ναι μεν οι Γερμανοί λένε ότι θα πολεμήσουν τις ντόπιες συμμορίες που έφεραν τη χώρα εδώ αλλά δεν εξηγούν γιατί επί τόσο καιρό συνεργάζονταν μαζί τους.

Εγώ όμως ξέρω.

Γιατί και αυτοί είναι στη παρέα.

Ξεπλύθηκαν πολλά λεφτά με τη κρίση στην Ελλάδα.

Η μελλοντική συμμετοχή της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, θα δώσει πνοή ζωής στα εγχώρια λαμόγια και τους συνεργάτες τους στη Γερμανία. Τσάμπα μάγκες συνεπώς ο Σόιμπλε με τη Μέρκελ.
Για τις τράπεζες είπαμε.

Έχουν στήσει νέα φούσκα στο Χρηματιστήριο εξυγειαίνοντας τα κόκκινα δάνεια με νέες συμφωνίες που θα κάνουν με τους παλαιούς δανειοδότες, που δεν αποπληρώνουν τις οφειλές τους.

Ποιά τάξη όμως οφειλετών χρωστάει τα περισσότερα;
Οι πλουσιότεροι.

Το 10% το χρωστάει ο λαουτζίκος και το 90% αυτοί που στη περίοδο της κρίσης έγιναν πλουσιότεροι.

Το καθεστώς τα παίρνει απο το λαουτζίκο ενώ οι πλούσιοι φίλοι του καθεστώτος (απουσία αντιπολίτευσης) δεν αποπληρώνουν τίποτα.
Ούτε κάν τα πρόστιμα!

Τα δικά τους ασφαλή δάνεια φαίνεται να τα αναλαμβάνει η ΕΚΤ! Δεν θα τα αποπληρώσουν όμως και πάλι. Θα τα φορτώσουν σε άλλους με νέο μηχανισμό της ΕΚΤ!

Προσοχή στα κέρδη απο τα συμβόλαια υδρογοναθράκων (όποια και να είναι).
Tο ΔΝΤ με τόσους υδρογονάθρακες που έχει η Ελλάδα δεν πρόκειται να την αποχαιρετήσει τόσο εύκολα. Τα δάνεια είναι ένας τρόπος για να επιβάλλουν οι ΗΠΑ τις απόψεις τους πέραν του Τουρκικού Μπαμπούλα. Η παρουσία ασπονδύλων Ελλήνων πολιτικών είναι φυσικά κάτι που ευνοεί. Μέχρι πότε;

Mα μέχρι να βγεί το παιγνίδι όλων στην επιφάνεια.
Τότε όλοι τους θα είναι άχρηστοι.

Τότε το μαχαίρι θα μπεί πιο βαθειά στο κόκκαλο και τότε πολλά λαμόγια που θησαύρισαν πέραν όσο επιτρεπόταν δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε πίσω απο παράθυρο!

Κανένας νόμος δεν θα έχει αξία για κανένα.

Η Αλή Μπαμπάς και οι σαράντα Κλέφτες Απο τα λεφτά που πήραν οι τράπεζες απο εμάς που τους τα δανείσαμε με τις εγγυήσεις που αναλάβαμε στο Αγγλικό Δίκαιο χωρίς να μας ρωτήσουν και υπο ένα νομικό πλέγμα προστασίας που έφτειαξε το καθεστώς για τις διοικήσεις τους που παρέμειναν ίδιες σβύννοντας κάθε ίχνος και στοιχεία ενοχής, δεν έδωσαν δεκάρα στη τοπική οικονομία.

Οι τράπεζες κατέβασαν τις μετοχές τους όσο μπορούσαν για να τις αγοράσουν πάμφθηνα οι ιδιώτες και οι πρώην ιδιοκτήτες τους απο το δημόσιο και ταυτόχρονα δεν δάνεισαν δεκάρα στην Ελληνική αγορά γιατί το 10% περίπου ρευστότητας που θα έπρεπε να έχουν για τόσο χαμηλές τιμές των μετοχών δεν υπήρχε.

Με πρόφαση την επιτυχία που θα έχουν απο την ψεύτικη εξυγίανση των κόκκινων δανείων που στήνουν, θα ανεβάσουν δικαιολογημένα τις μετοχές τους και θα θησαυρίσουν ξανά εις υγεία των κορόιδων.

Αυτά γιατί δεν σας τα λέει η αντιπολίτευση και οι πάσης φύσης οικονομολόγοι που διαφημίζουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, πατριωτικά και όχι;

Να διαφωνείτε μαζί μου αλλά να σκέφτεστε ότι ζείτε σε μια χώρα χωρίς δημοκρατία και ηθική. Μήπως με άλλους πρέπει να διαφωνείτε περισσότερο;

Κάνω ότι μπορώ για να σας πώ πράγματα που άλλοι δεν λένε. Πρέπει και εσείς ομως να παλαίψετε το πρόβλημα.

Υπάρχει λύση; To πρόβλημα είναι στο διαχειρστή της κάθε κατάστασης και αυτό αφορά την ηθική του, τις γνώσεις του και το πόσο ολοκληρωμένος και τελειωμένος σαν άνθρωπος είναι. Μπορείτε να εμπιστεύεσθε κάποιον που σαν αντιπολίτευση ήταν απών σε όλα ή έναν που σαν συμπολίτευση ψήφιζε τα πάντα; Μπορείτε να εμπιστεύεσθε βουλευτές που πηδούν σαν κατσίκια απο κόμμα σε κόμμα;

Mπορείτε να εμπιστεύεσθε δημοσιογράφους που μοιράζουν τη μπάλα στους ίδιους και στους ίδιους;

H εμφάνιση του Ποτάμη δεν αποτελεί μια πρόκληση στην ηθική σας;


Yπάρχουν λύσεις.
Εγώ δεν θα σας τις προτείνω δημόσια ούτε θα μίλαγα έξω απο αρχές με τις αγορές, γιατί δεν είμαι λαγός του συστήματος.

Το ΣΥΡΙΖΑ και ποιοτικά και πολιτικά είναι λίγο για να αντιμετωπίσει και να σταθεί στη παρούσα κατάσταση,

Οι άλλοι θα χρειασθούν σίγουρα σχοινί.

Τους ΑΝΕΛ πάλι τους διαλύει ο Καμμένος και όχι τυχαία.

Κανείς να μη κανονίζει χωρίς το ξενοδόχο…
Αυτά που κατά καιρούς γράφω είναι προφάσεις, πταίσματα.
Ανίχνευση του χώρου έκανα.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσα “απίδια” έχει ο σάκκος μου.


Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...