Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τελειώσαμε Κύριοι!!!


Αν τα στοιχεία για το «χρέος», είναι αυτά που παρουσιάζει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( πρώην ΑΣΟΕΕ), Κος Γιώργος Βάμβουκας, τότε για ποιο «βιώσιμο χρέος» γίνεται λόγος? Έχουν ρίξει την χώρα σε τέλμα και περιδίνηση από την οποία δεν μπορούν να την βγάλουν αυτοί που την έριξαν!
Δεν δίνονται πραγματικά στοιχεία για το χρέος!.....

Τη μια «διαφωνούν» και «συγκρούονται» ΔΝΤ και οι άλλοι δύο «εταίροι», την άλλη «συμφωνούν»! Οι μεν λένε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, οι δε όχι! Φεύγει-έρχεται το ΔΝΤ! Ο σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ, Πέτερ Μπόφινγκερ λέει ότι το Μνημόνιο στην Ελλάδα, τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του, απέτυχε!!! Οι δε «ημέτεροι» ζητούν την εξάμηνη παράταση του τρέχοντος Ελληνικού προγράμματος με το ΔΝΤ και τη Γερμανία να «στηρίζουν» την άποψη αυτή! Και μετά την παράταση αυτή τι θα γίνει? Τι θα αλλάξει?
Παράλληλα θα εκποιούνται τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί!
Αφού λοιπόν είναι έτσι και γίνεται προσπάθεια να βρεθεί «λύση», θα πρέπει να σταματήσουν τα πάντα, εκποιήσεις της Δημόσιας γης και περιουσίας, πάγωμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών από Τράπεζες και Δημόσιο, προστασία συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών εργασιακών δικαιωμάτων, διακοπή περαιτέρω περικοπών σε όλους τους τομείς! Θα γίνει? Ή θα πηγαίνουμε συνέχεια με «διαφωνίες», «πιέσεις», «απειλές», «εκβιασμούς» και «παρατάσεις» του προγράμματος για πολλά χρόνια ακόμη, μέχρι να τελειώσει το «έργο»?
Οπότε τετέλεσται!!!
===========================================================
Γ. Βάμβουκας: Το πραγματικό δημόσιο χρέος της χώρας είναι 561 δις ευρώ ή 313,6% του ΑΕΠ!!!
27 Νοε 2014
http://www.logiosermis.net/2014/11/561-3136.html…
“Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. 730 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ…
01/10/2014
http://www.makeleio.gr/?p=175773
WSJ: Προς εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος
27 Νοεμβρίου 2014
«Προς επέκταση του ελληνικού προγράμματος για έως και 6 μήνες κλίνουν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται δηλώσεις δύο αξιωματούχων της Ευρωζώνης χθες, μετά το πέρας των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.
Η τρόικα κλίνει προς μία εξάμηνη παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο ένας αξιωματούχος. Το ΔΝΤ και η Γερμανία στηρίζουν την άποψη αυτή, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος».
http://www.naftemporiki.gr/…/wsJ-pros-eksamini-paratasi-tou…
Εγκλημα κατά της Ελλάδος!
Το Μνημόνιο στην Ελλάδα απέτυχε, λέει (τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του) ο σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ Πέτερ Μπόφινγκερ.
26.11.2014
http://www.dimokratianews.gr/…/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%…
Το χρέος δεν είναι βιώσιμο."
16 Νοεμβρίου, 2014
«Με την διαπίστωση ότι το Ελληνικό χρέος δεν ειναι βιώσιμο,συμφώνησαν και οι τρεις καλεσμένοι ομιλητές του ΟΙΚΟΝΟΜΙΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ στην βραδιά οικονομικής σκέψης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΗ.
Μιλώντας από του βήματος,οι κ.κ. Ρουμελιώτης (εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και σήμερα Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς) και Λιαργκόβας (Δντης στο γραφείο προυπολογισμού της Βουλής) αλλά και ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Παν/μιο Παρισίου Κώστας Βεργόπουλος,τόνισαν ότι αν η Ευρώπη δεν πάρει πολιτικές αποφάσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο».
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=199603&cid=317
Guardian/ Deutsche Welle: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο
27. Νοεμβρίου 2014
http://www.crashonline.gr/guardian-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%…/
Η πορεία του δημοσίου χρέους της Ελλάδας μετά το 2009 (Greek public debt post 2009; in Greek)
http://www.academia.edu/…/%CE%97_%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%C…
Το ΔΝΤ αγχώνεται για το ελληνικό χρέος και φέρνει κούρεμα και… μέτρα
5 Σεπτεμβρίου 2014
«Όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό, το ΔΝΤ γνωρίζοντας ότι από την πρώτη ημέρα του 2015 θα παραμείνει μόνο του στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, έχει τραβήξει εντελώς αντίθετη «γραμμή» από την ΕΕ και την ΕΚΤ που μετέχουν στα κλιμάκια της τρόικας, ζητώντας ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, σενάριο το οποίο οι άλλοι δύο αποκλείουν καιρό τώρα μετά βδελυγμίας αναβάλλοντας συνεχώς τις συζητήσεις.
Οι αμφιβολίες πηγάζουν από το συμπέρασμα που αποτελεί κοινό μυστικό, για όλους πλην ημών, ότι δηλαδή το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο και επομένως δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Η εκτίμηση αυτή, σε συνδυασμό με την πεποίθηση αξιωματούχων του ΔΝΤ, ότι το Ταμείο ήδη έχει μεγάλη έκθεση στον κίνδυνο της Ελλάδας και από 1/1/15 θα είναι μόνο του, χωρίς να βάζει χρήματα η ΕΚΤ και η ΕΕ έχει χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου.
Με απλά λόγια λοιπόν, ο λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ «καίγεται» για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν είναι άλλος από τους φόβους ότι δεν θα μπορέσει να εισπράξει τα δανεικά».
http://www.tribune.gr/…/dnt-agchonete-gia-elliniko-chreos-k…
FT: Τρίτο δρόμο για χώρες με μη βιώσιμο χρέος εξετάζει το ΔΝΤ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=435394
Eurostat: Στο 26,4% η ανεργία στην Ελλάδα
Στην Ευρωζώνη τα επίπεδα της ανεργίας τον Σεπτέμβριο ήταν στο 11,5%
31/10/2014
http://www.fortunegreece.com/…/eurostat-sto-264-anergia-st…/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...