Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Oι Ευρωπαίοι ανατινάζουν το πολιτικό προσωπικό της Κολομβίας των Βαλκανίων με τα 11 δις του ΤΧΣ!


Αποκάλυψη-βόμβα από το Der Spiegel. Οι Ευρωπαίοι αρπάζουν τον κουμπαρά των 11 δις του TXΣ με τον οποίο ήθελε να κάνει την γενναιόδωρη η κυβέρνηση και να μοιράσει λεφτά ο Τσίπρας, όταν έλθει στην εξουσία. 

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί σκοτώνει το όνειρο...

Ανώτεροι αξιωματούχοι από κράτη-μέλη της Ευρωζώνης συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλες και συμφώνησαν ήδη για ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, όπως άλλωστε αναφέρει από χτες και η εφημερίδα Κεφάλαιο.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια προληπτικής οικονομικής βοήθειας θα έχει στη διάθεσή της περίπου 10 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης ESM, το οποίο μάλιστα δεν θα χρειαστεί να «κινητοποιήσει» επιπλέον κεφάλαια, καθώς το ποσό αυτό θα αναδιανεμηθεί από το δεύτερο πακέτο διάσωσης, από πόρους που είχαν προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν. Για τη χρησιμοποίηση του εργαλείου της προληπτικής οικονομικής βοήθειας, αναφέρει το Der Spiegel, η Ελλάδα θα πρέπει να δεχθεί αυστηρούς ελέγχους και προϋποθέσεις.

Αντίστοιχες είναι οι πληροφορίες που από χτες δημοσιεύει η εφημερίδα «Κεφάλαιο», όπου αρμόδιο στέλεχος της Κομισιόν δηλώνει ότι «η Ελλάδα δεν θα μείνει χωρίς δίκτυο χρηματοδοτικής στήριξης» και διευκρινίζει ότι αυτό θα γίνει μέσω της υιοθέτησης ενός προγράμματος «αυξημένων όρων» όπως είναι το ECCL.

Υπηρεσιακό στέλεχος της Κομισιόν διευκρινίζει επίσης στο «Κεφάλαιο» ότι αν το ECCL περιοριστεί σε ήδη δεσμευμένα χρήματα, όπως τα περίπου 11 δισ. ευρώ που παραμένουν διαθέσιμα στο ΤΧΣ, η διαδικασία έγκρισης θα είναι εύκολη και γρήγορη, και το «πέρασμά» της από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια θα είναι μια «ελαφρά διαδικασία».

Σε ερώτηση μάλιστα του «Κ» προς υπηρεσιακό στέλεχος της ΕΚΤ, για το αν τα κεφάλαια του ΤΧΣ είναι πλέον «ελεύθερα» να διατεθούν αλλού, πέραν των τραπεζών, η απάντηση είναι ότι αυτό καταρχήν ισχύει, αλλά θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνολικής διευθέτησης για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα και όχι αποτέλεσμα μιας αυτόματης διαδικασίας.
 
 
 http://exofitsio.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...