Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Bloomberg: Αόριστη η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο...


Χρησιμοποιώντας την κλασική ατάκα από τη θρυλική ταινία «Καζαμπλάνκα» («πάντα θα έχουμε το Παρίσι»), το πρακτορείο Bloomberg κάνει απολογισμό των όσων έγιναν στη γαλλική πρωτεύουσα ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την Τρόικα σημειώνοντας πως η έξοδος από το Μνημόνιο είναι...

πλέον αόριστη.

Το άρθρο αναφέρει πως και οι δύο πλευρές αποχώρησαν μετά από «κουραστική ανταλλαγή επιχειρημάτων» δίχως να έχουν να επιδείξουν κάτι σημαντικό: «Μπορεί το σκηνικό από τη συνάντηση του Μαΐου να έχει αλλάξει, καθώς δεν υπήρχαν διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και αυτή τη φορά, επί γαλλικού εδάφους, οι μαραθώνιες συζητήσεις έδωσαν και πήραν».

Αυτή τη φορά καμία πλευρά δεν ήταν διατεθειμένη να αποδεχθεί τα επιχειρήματα του άλλου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή έφτασαν σε αδιέξοδο, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει φτάσει στο... παρά πέντε της εξόδου από το Μνημόνιο, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να θέλει να βγει από το Μνημόνιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, φιλοδοξία που αναδεικνύει τη συγκεκριμένη αξιολόγηση ως την τελευταία αξιολόγηση συμμόρφωσης της Ελλάδας με τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Αλλά για να γίνει πραγματικότητα αυτή η φιλοδοξία, η τρέχουσα αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, το οποίο ρεαλιστικά σημαίνει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, στο Eurogroup. Αυτό το θέμα δεν λύθηκε στο Παρίσι, ενώ έμεινε ανοιχτό το πότε το επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα», επισημαίνεται.

Η πικρία της ελληνικής πλευράς είναι έκδηλη. Ένας ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε: «Η Ελλάδα έπιασε τους στόχους της τα προηγούμενα χρόνια και η κυβέρνηση νιώθει πως τιμωρείται για την επιτυχία της. Την ίδια στιγμή που η Ιταλία και η Γαλλία αδιαφορούν να συμφωνήσουν για τους προϋπολογισμούς τους, η Τρόικα κάνει μια εξαίρεση με την Ελλάδα».

«Δεν θα δεχθούμε επέκταση του Μνημονίου για άλλους έξι μήνες, αλλά μόνο μια τεχνική επέκταση ενός μηνός μέχρι να ολοκληρωθεί το τελευταίο review και οι συζητήσεις γύρω από αυτό», επισήμανε ελληνική πηγή. «Μέχρι τότε, οι Έλληνες θα έχουν πάντα το Παρίσι», καταλήγει το άρθρο.


 nonews-NEWS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...