Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τρεις απλές τεχνικές για να αποφύγετε την παραπλάνηση των Μ.Μ.Ε



Άρθρο του ακτιβιστή Bernie Suarez


3 απλοί τρόποι για να εμποδίσετε τις βλαβερές συνέπειες της επικρατούσας τάσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης...


Οι παρακάτω τεχνικές θα σας βοηθήσουν να εξασκήσετε το μυαλό σας προκειμένου να αποκτήσετε μια ισχυρή ελευθερία σκέψης. Όταν εφαρμόσετε αυτές τις τεχνικές θα μάθετε πώς να μην αφήσετε τη σκέψη σας να υποδουλωθεί.

Έχετε υπόψη ότι φυσικά η κυρίαρχη τάση των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν δημιουργήθηκε μέσα σε μία μόνο ημέρα. Τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ χρονολογούνται πάνω από 200 χρόνια, από την ίδρυση του κράτους της Αμερικής. Τα ΜΜΕ αποτελούσαν πάντα μέρος ενός σχεδίου. Ρίχνοντας μια ματιά στο σήμερα, προσέξτε ότι η Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ πήρε τον έλεγχο των ΜΜΕ ήδη από το 1948 κι ακόμα νωρίτερα.

Προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε τη σημασία τους για τις κυβερνήσεις και το σύστημα ελέγχου και στη συνέχεια απομακρύνετε κάθε σκέψη ότι οι ειδήσεις είναι αθώες και ειλικρινείς. Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο, τότε πραγματικά είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Σε όλους τους άλλους έχω να προτείνω 3 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν διαβάζετε ειδήσεις καθώς και τον τρόπο να αναγνωρίζετε αμέσως πώς να ταξινομείτε μια είδηση και να μην την πιστεύετε τυφλά μόνο και μόνο επειδή την ακούσατε στην τηλεόραση ή τη διαβάσατε σε μια ιστοσελίδα, εφημερίδα ή περιοδικό. Δείτε το σαν μια άσκηση για να σκέφτεστε ελεύθερα.



1) Εξετάστε τις ειδήσεις μέσα από το πρίσμα της ιστορίας

Κανόνας νούμερο 1: εξετάστε κάθε σημαντική είδηση μέσα από το πρίσμα της ιστορίας κι όχι μέσα από το τεχνητό πλαίσιο στο οποίο τα ΜΜΕ την παρουσιάζουν. Ταιριάζει σε όσα γνωρίζουμε από πλευράς ιστορικών γεγονότων; Ή μήπως πρόκειται για γεγονότα που τα ΜΜΕ προσπαθούν να σας επιβάλλουν να πιστέψετε και που δεν στηρίζονται στη λογική;

Ας δούμε το παρακάτω παράδειγμα: τα ΜΜΕ αναφέρουν ακόμα έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, αλλά ιστορικά γνωρίζουμε ότι ένας τέτοιος πόλεμος ισούται με μαζική απώλεια της ελευθερίας, μαζική αύξηση της δύναμης και του ελέγχου του κράτους στους πολίτες και καμία πραγματική απόδειξη ότι έτσι η τρομοκρατία θα σταματήσει. Επομένως, για ποιό λόγο πρέπει να αποδεχτείτε τη συγκεκριμένη είδηση;

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, η ιστορία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να παρατηρήσουμε την πορεία μας. Καθώς θα εφαρμόζετε τις τεχνικές αυτές, θα δείτε ότι οι βασικές πεποιθήσεις σας θα ενδυναμώνονται μέχρι που οι ειδήσεις τις οποίες μαθαίνετε από τα ΜΜΕ δεν θα σας επηρεάζουν πλέον. Δεν θα είστε πια ευάλωτοι στις τεχνητές συνθήκες που κατασκευάζουν επιτρέποντας σε διάφορες ειδήσεις να επεκταθούν προς πάσα κατεύθυνση που να βολεύει τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους.



2) Εξετάστε τις ειδήσεις υπό το πρίσμα των δεδηλωμένων στόχων του κράτους

Αν ήσασταν καπετάνιος θα ταξιδεύατε ποτέ χωρίς πυξίδα και χάρτη; Επομένως, γιατί να πιστέψετε τυφλά τις ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης χωρίς να λαμβάνετε υπόψη το πού βρίσκεστε και τι μπορεί να αφορά μια συγκεκριμένη είδηση;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλους τους δεδηλωμένους στόχους του κράτους. Σήμερα, γνωρίζουμε πλέον εκ των πραγμάτων ότι οι κυβερνήσεις και τα συστήματα ελέγχου επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Οι κυβερνήσεις το έχουν δηλώσει δημοσίως και έχουν γραφτεί πολλά γι’ αυτό, έχουν ξεκινήσει παράνομοι πόλεμοι ενώ αποφάσεις και νομοθεσίες υλοποιήθηκαν με βάση αυτές τις δηλώσεις που αφορούν τον έλεγχο του κόσμου.

Εξετάστε τους στόχους των κρατών και στη συνέχεια όλα τα γεγονότα που περιγράφονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με γνώμονα αυτούς τους στόχους. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να κατανοήσετε τον τρόπο που αυτά τα 2 συνάδουν.

Να θυμάστε ότι οι κυβερνήσεις αποτελούνται από ανθρώπους που (όπως εσείς και εγώ) έχουν την ανάγκη να οργανώνουν και να δημιουργούν στόχους για το μέλλον. Όπως και όλοι μας, η κυβέρνηση σχεδιάζει συστηματικά το μέλλον της. Προσέξτε τον τρόπο που όσοι βρίσκονται στις υψηλότερες κυβερνητικές θέσεις δίνουν ελεγχόμενες ομιλίες που ταιριάζουν με τους δεδηλωμένους στόχους της κυριαρχίας τους. Μην νομίζετε ότι οι κυβερνήσεις και τα κέντρα ελέγχου θέτουν στόχους τυχαία και χωρίς κάποιο νόημα και σημασία για τους ίδιους.

Αυτή είναι η αντίληψη όσων δεν έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Στην πραγματικότητα, πιστεύουν ότι η πορεία που ακολουθεί ο κόσμος και οι ειδήσεις που προβάλλονται αποτελούν απλώς μια τεράστια σύμπτωση, χωρίς καμία σύνδεση ανάμεσά τους. Έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που νομίζουν ότι τα απλά και εύκολα πρότυπα ζωής που παρατηρούμε είναι όλα συμπτωματικά. Αυτή η μαγική θεωρία συμπτώσεων ζωής και ειδήσεων είναι αποτέλεσμα ενός κράτους που προωθεί την πλύση εγκεφάλου και ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να αποφύγουμε με οποιοδήποτε κόστος.



3) Εξετάστε τις ειδήσεις που τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρύψουν

Ξεκινήστε να αναλύετε κριτικά τις ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης εστιάζοντας σε αυτά που δεν αποκαλύπτουν. Εξετάστε τις πληροφορίες λεπτομερώς και στη συνέχεια κατανοήστε ότι αυτή η συγκάλυψη έχει τη σημασία της και δεν αποτελεί απλώς μια αθώα παράβλεψη. Γιατί πρέπει να επικεντρωθείτε σε όσα τα ΜΜΕ δεν σας λένε; Διότι αυτό αποτελεί ουσιαστικό μέρος της κριτικής δημοσιογραφίας.

Τα ΜΜΕ έχουν παραδεχτεί ότι οι πληροφορίες τους ελέγχονται από τις κυβερνήσεις. Μάλιστα, δεν αποκρύπτουν καν αυτό το γεγονός. Ωστόσο, είναι στο χέρι σας να χρησιμοποιήσετε την κριτική σας σκέψη και να πείσετε τον εαυτό σας να μην πιστεύει τυφλά τις ειδήσεις που προβάλλουν.

Αυτές οι 3 γρήγορες και εύκολες μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από την αποχαύνωση την οποία προσπαθούν να σας επιβάλλουν τα ΜΜΕ και να μείνετε εντός πραγματικότητας. Θα αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και θα μάθετε να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική υπό το πρίσμα των γνωστών ιστορικών γεγονότων και των δεδηλωμένων στόχων αντί να παρασύρεστε από την προπαγάνδα της CIA. Ίσως θεωρείτε ότι η προπαγάνδα δεν σας αφορά, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι είναι αποτελεσματική.

Έχει αποδειχτεί ότι η προπαγάνδα και οι τεχνικές των ΜΜΕ μπορούν να πείσουν και να ξεγελάσουν ακόμη και τον πιο έξυπνο άνθρωπο, αν δεν παρακολουθείτε τα πράγματα προσεκτικά και δεν κρατάτε το μυαλό σας σε εγρήγορση. Αυτές οι τεχνικές είναι το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε για να γίνετε πιο έξυπνοι και πιο ενημερωμένοι αντί να μοιάζετε με ανεγκέφαλο ζόμπι που πιστεύει τα καθημερινά ψέματα των ΜΜΕ. Να έχετε υπόψη σας ότι στην κυριολεξία την ώρα που εσείς κοιμάστε εκείνοι πλάθουν συνεχώς καινούριες ιστορίες. Αξίζει να προστατέψετε το μυαλό σας και τις σκέψεις σας από τον κόσμο της εξαπάτησης και του ψέματος.

Με τον καιρό, καθώς θα στρέφεστε σταθερά προς την αλήθεια και τη λογική, θα παρατηρήσετε ότι τα ΜΜΕ δεν είναι τελικά τόσο αποτελεσματικά στα ψέματα και την εξαπάτηση. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τη γελοιότητα και το σουρεαλιστικό χαρακτήρα της λεγόμενης νέας επικρατούσας τάσης των ΜΜΕ. Θα διαπιστώσετε επίσης το πόσο αποκομμένα είναι τα ΜΜΕ από την αλήθεια και τη λογική. Μόλις αποκτήσετε την επίγνωση αυτού του γεγονότος, θα νιώσετε τελείως απελευθερωμένοι από τα ψέματα και την παραπλάνηση τους.




ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...