Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ "ΒΛΕΠΕΙ" Η ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...


Δημοσκόπηση Ε.Πανά: 9,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β.Ελλάδα! 

ΚΑΡΤΕΛΕΣ

Ανετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όρια της αυτοδυναμίας και επτακομματική Βουλή, δείχνει δημοσκόπηση της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Ε.Πανά, οι οποίοι κατά τεκμήριο δίνουν τις πλέον αξιόπιστες δημοσκοπήσεις τόσο στις εθνικές εκλογές του 2012, όσο και στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές τον περασμένο Μάϊο.



Αν σκεφθούμε ότι από το δείγμα απουσιάζει η Α' και η Β' Αθήνών και το Υπόλοιπο Νομού Αττικής, όπου ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκός Σύνδεσμος καταγράφουν τα μεγαλύτερα πανελλαδικά, ποσοστά τους και οι περιοχές αυτές εκλέγουν κυβέρνηση, τότε ο μεν ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία (ίσως του την στερήσει οριακά η είσοδος και έβδομου κόμματος στην Βουλή, αφού τις 10 μονάδες διαφορά με τη ΝΔ πιθανόταατα θα τις έχει).

Σε ότι αφορά το Ποτάμι, στην δημοσκόπηση στην Βόρειο Ελλάδα πιέζεται κάτω από το 5%.

Ας δούμε όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ομάδας Πανά, η οποία έδωσε με ακρίβεια σχεδόν όλα τα εκλογικά αποτελέσματα από το 2012 μέχρι σήμερα:


ΣΥΡΙΖΑ: 30,6%


ΝΔ: 21,1%


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 9,7%


ΠΟΤΑΜΙ: 4,7%


ΠΑΣΟΚ: 6,0%


ΚΚΕ: 5,6%


ΑΝΕΛ: 4,0%

Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες, κατόπιν παραγγελίας και οι οποίες πληρώνονται αδρά, δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια την εγκυρότητα των αντίστοιχων του καθηγητή Πανά.

 Είναι δημοσκοπήσεις-κατά παραγγελία που λένε την "αλήθεια" που βολεύει τους παραγγελιοδόχους και κάποιους άλλους. Τα κόμματα ή τα μεγάλα κανάλια που θέλουν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Είναι δημοσκοπήσεις συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

Αντίθετα ο Καθηγητής Πανάς δεν έχει κανένα συμφέρον να πει ψέματα και ως εκ τούτου (δεδομένου ότι είναι και υψηλού επιπέδου ειδικός επιστήμων) οι δημοσκοπήσεις του είναι και έγκυρες και αξιόιπιστες, αφού έχει στο εκλογικό παρελθόν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στις προβλέψεις του.


Ακολουθούν οι κάρτες με τα ποσοστά για τις επιμέρους Περιφέρειες:



Κεντρική Μακεδονία



ΣΥΡΙΖΑ: 28,6%

ΝΔ: 22,3%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 9,4%

ΠΟΤΑΜΙ: 4,5%

ΠΑΣΟΚ: 6,2%

ΚΚΕ: 5,4%

ΑΝΕΛ: 3,4%

Δυτική Μακεδονία



ΣΥΡΙΖΑ: 32,2%

ΝΔ: 19,9%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,7%

ΠΟΤΑΜΙ: 3,4%

ΠΑΣΟΚ: 7,6%

ΚΚΕ: 7,9%

ΑΝΕΛ: 5,6%

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη



ΣΥΡΙΖΑ: 32,7%

ΝΔ: 19,6%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8,2%

ΠΟΤΑΜΙ: 6,0%

ΠΑΣΟΚ: 5,3%

ΚΚΕ: 6,3%

ΑΝΕΛ: 5,1%


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...