Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Μνημόνιο χωρίς πάτο..


Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τον εαυτό της. Διαμηνύει στην τρόικα ότι είναι έτοιμη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το Μνημόνιο. Έπεται και η συμφωνία για την "επόμενη μέρα" με τις πιστοληπτικές γραμμές και τους όρους που τις συνοδεύουν.
Τι μεσολάβησε, όμως, από τον Οκτώβριο, όταν ...

Σαμαράς και Βενιζέλος "ξιφουλκούσαν" για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο και να επιστρέψει στις αγορές; Μετά το φιάσκο με την εκτίναξη των spread και την άρνηση του ΔΝΤ και του Eurogroup να προσυπογράψουν την κυβερνητική αφήγηση, ο Σαμαράς φιλοτέχνησε τη βήμα - βήμα διαπραγμάτευση, που αποδείχθηκε βήμα - βήμα υποχώρηση.
Τα μέτρα στα οποία υποχώρησε η κυβέρνηση αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Πρόκειται για οριζόντια διάλυση. Αυξάνεται ο ΦΠΑ, ακόμη και στα φάρμακα. Πετσοκόβονται ακόμη και οι κατώτατες συντάξεις, που από τα 480 ευρώ θα πέσουν στα 343 ευρώ! Δηλαδή θα καταντήσουν επίδομα φιλανθρωπίας! Πέφτουν οι μισθοί των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο, εξέλιξη που θα λειτουργήσει ως πιλότος για μισθολογική πτώση σε όλα τα κλιμάκια. Τα μέτρα αυτά αποδεικνύουν ότι το πηγάδι του Μνημονίου δεν έχει πάτο.
Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει τη νέα επίθεση κατά του βιοτικού επιπέδου και του μέλλοντος της χώρας με βάση το αξίωμα "υπεράνω όλων η πατρίς"! Βαφτίζει εθνική ανάγκη και πατριωτικό καθήκον τα συμφέροντα των πιστωτών και το χαντάκωμα της κοινωνίας και της χώρας. Δεν θα υπάρξει φως μέσα στο τούνελ της μνημονιακής λιτότητας και του μη βιώσιμου δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση Σαμαρά εκτελεί συμβόλαια θανάτου για τον λαό. Δεν θα φύγει αν δεν ολοκληρώσει την επικίνδυνη αποστολή της. Τα προχθεσινά μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια στέλνουν μήνυμα ελπιδοφόρου επανάκαμψης της κοινωνίας στο προσκήνιο, ενόψει, μάλιστα, του αδιεξόδου στο οποίο θα βυθιστεί η κυβέρνηση με την άκαρπη προεδρική εκλογή.
Το μήνυμα είναι σαφές: Το συμβόλαιο θανάτου δεν δεσμεύει τα θύματα. Μπορούμε να προλάβουμε τους θύτες!
H AYΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...