Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια, Κασιδιάρη και Αρβανίτη αποφάσισε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής...


- Η σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νικου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια κατέθεσε υπόμνημα και αρνείται τις κατηγορίες που τις αποδίδονται
- Για περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας την κατηγόρησε ο Μάρκος Μπόλαρης

- Κασιδιάρης: Η δίωξή μου είναι παράνομη. Θέλουν να μην κατέβω υποψήφιος...


Την άρση της ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια του Ηλία Κασιδιάρη και του Μιχάλη Αρβανίτη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της στις 5 το απόγευμα. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ακρόαση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του λόγω της πρόσθετης κατηγορίας της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των τριών βουλευτών τάχθηκαν οκτώ βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, «παρών» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και καταψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ζαρούλια αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, δηλώνοντας ότι δεν την αφορούν και κάνει λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα». Σημειώνεται, ότι η κ. Ζαρούλια δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή αλλά έστειλε υπόμνημα, επικαλούμενη κώλυμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, επισκέπτεται σήμερα τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος της καταλόγισε «περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Η Επιτροπή θα αποφασίσει και για τους εννέα βουλευτές που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη αναφορικά με το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης Ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγο πριν παρουσιαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι η εις βάρος του δίωξη «είναι χαλκευμένη, έωλη και ξεκάθαρα πολιτική». «Στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου» τόνισε και πρόσθεσε: «Κατηγορούμαι για διακεκριμένη οπλοκατοχή για δύο όπλα που κατείχα με νόμιμη άδεια, όπως αναφέρεται και σε δύο εκθέσεις εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που καταθέτω στην Επιτροπή και τα οποία δεν υπάγονται στην κατηγορία οπλισμού που αναφέρει ο νόμος περί διακεκριμένης οπλοκατοχής».

Η επιτροπή θα συνεδρίασει εκ νέου την Τρίτη το πρωί, προκειμένου να εξετάσει και τους υπόλοιπους βουλευτές, δηλαδή τους:

Δημήτριο Κουκούτση
Αρτέμη Ματθαιόπουλο
Νικόλαο Κούζηλο
Αντώνιο Γρέγο
Πολύβιο Ζησιμόπουλο
Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση
Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο

Αμέσως μετά κλιμάκιο της επιτροπής θα μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εξετάσει και τους προφυλακισθέντες βουλευτές της Χ.Α. για τους οποίους οι ανακρίτριες ζητούν να δοθεί άδεια από τη Βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες.
newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...