Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η Δικαιοσύνη ψάχνει άλλον έναν της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ τον Γιάννο Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά...


Για πρώτη φορά το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου μπαίνει στην καρδιά ανακριτικής έρευνας και συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα, μέσω της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του λογαριασμού που διατηρούσε στην HSBC Ελβετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες...
ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής που έχει ανοιχτή την ανάκριση των υποβρυχίων και των TORM1, κάλεσε για κατάθεση την σύζυγο του πρώην υπουργού, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα, ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε μάλιστα από την κ. Κουράκου να δώσει την συναίνεσή της για το άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού, αφού αυτό που επιθυμούν οι δικαστικές αρχές είναι να ερευνήσουν την προέλευση αυτών των χρημάτων και βέβαια εάν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της κ. Κουράκου ότι το ποσό αυτό προέρχεται από δικές της οικονομίες.

Η Σταυρούλα Κουράκου, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, έδωσε την συναίνεσή της για το άνοιγμα του λογαριασμού, κάτι που δεν έκαναν οι κουμπάροι του κ Παπαντωνίου και της κ. Κουράκου, από λογαριασμό των οποίων έφυγαν εμβάσματα ύψους 1.000.000 ευρώ για τον λογαριασμό της HSBC. Οι κουμπάροι του κ. Παπαντωνίου όμως δεν έδωσαν το πράσινο φως για άνοιγμα του λογαριασμού, γεγονός που θα προκαλέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία, από τους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλο.

Ο «καυτός» λογαριασμός

Ο λογαριασμός στην HSBC μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ έχει ερευνηθεί ποινικά μόνο στο επίπεδο της φοροδιαφυγής και του πόθεν έσχες από το ΣΔΟΕ και την οικονομική εισαγγελία και ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες (δεν είχε δηλωθεί το ποσό) ενώ εκκρεμεί και ποινική διαδικασία μέσω της ΔΟΥ Κηφισιάς η οποία κάνει έλεγχο για να διαπιστώσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Οι ανακριτές Μαλλής και Σταυρόπουλος όμως, ερευνούν σε αυτό το στάδιο την νόμιμη ή μη προέλευση των χρημάτων και κυρίως την τυχόν διασύνδεσή του με συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υπουργός Άμυνας, ο κ. Παπαντωνίου.

Κλείνει η δικογραφία για τους ΤORM1

Σε συμπληρωματικές απολογίες κάλεσαν οι δύο ανακριτές τους Γιάννη Σμπώκο, Γιώργο Καμάρη, τα αδέλφια Χριστοδουλίδη και τον Πάνο Γερμανό, λίγες ημέρες πριν κλείσει την δικογραφία των εξοπλιστικών για την προμήθεια των ΤΟΡΜ1. Προ ολίγων ημερών, ο ανακριτής Μαλλής, απέρριψε με διάταξή του την αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αλ. Αβατάγγελου που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση με 800.000 ευρώ εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κ. Αβατάγγελος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 500.000 ευρώ που όμως άργησε πολύ να καταβάλλει με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, να συλληφθεί και να προφυλακιστεί.....
iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...