Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ελλάδα, η χώρα των cowboys...

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ
Διαγράψτε όλα όσα γνωρίζατε μέχρι τώρα για τη χώρα. Δεν υπάρχουν πια προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, δεν είναι οι κολίγοι και οι τσιφλικάδες, δεν είναι τα αφεντικά και οι εργάτες, δεν είναι οι γαύροι και οι βαζέλες. Είναι οι cowboys και οι υπόλοιποι.

Διαβάζοντας εδώ...

και μήνες ότι αυτή η μάχη επιβίωσης που δίνει η χώρα κρέμεται σε λεπτές κλωστές όπως αυτή της παστερίωσης του γάλατος, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Η χώρα μας είναι η χώρα των cowboys και πλέον όλα γίνονται γι’ αυτούς, και κάτι θα ξέρουν παραπάνω οι βουλευτές που απειλούν ακόμη και με ανατροπή της κυβέρνησης αν το γάλα φτάσει με παστερίωση δύο ή έξι ημερών στο ράφι. Αλλά, για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε ποιον νομό της χώρας είναι τόσο πολλοί οι cowboys ώστε να μετατρέπουν έτσι εύκολα τους βουλευτές σε «πιστολιά» τους;

Στις Σέρρες και στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Ημαθία, πόσοι στο καλό είναι οι cowboys; Ολοι μαζί με τις οικογένειές τους, τους προμηθευτές ζωοτροφών, τους Πακιστανούς και Βούλγαρους που έχουν στη δούλεψή τους; Στην εκλογική περιφέρεια αυτή δεν υπάρχουν άλλοι; Είναι οι νομοί των cowboys; Γιατί ο κάθε βουλευτής που απειλεί τώρα για το γάλα δεν όρθωσε το ανάστημά του για τους μαγαζάτορες του νομού του; Για τους συνταξιούχους του νομού του; Για τους ανέργους του νομού του; Γιατί δεν σκέφθηκε να πει μια κουβέντα για τα καρτέλ του κυκλώματος στο γάλα, ώστε να προστατεύει τα εκατομμύρια πολιτών που πληρώνουν 1,40 το γάλα στο ράφι του σούπερ μάρκετ; Οχι. Στοιχίζονται πίσω από τους cowboys σήμερα, εναντίον όλων των άλλων.

Είναι ο πρωτογενής τομέας που πρέπει να στηριχτεί – είναι το επιχείρημα. Μα αυτός ο πρωτογενής τομέας είναι που δομήθηκε λάθος. Στηριγμένος στις μαϊμού επιδοτήσεις (τα γελάδια και τα κατσίκια τα οποία έχουν επιδοτηθεί θα χρειάζονταν έκταση ίδια με τη μισή Αφρική, αν ήταν πραγματικά), με τη φορολογική απαλλαγή, την πλήρη ασυδοσία σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

Με έναν ανεξήγητο τρόπο, για δεκαετίες, όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες και οι Βρυξέλλες πληρώνουν έναν… πρωτογενή τομέα, για να καταλήγουμε να εισάγουμε πατάτες από την Αίγυπτο, λεμόνια από την Αργεντινή και αρνάκι από τη Βουλγαρία.. Ας απειλούν, ας δίνουν τη μάχη τους με τους cowboys. Κάποιες φορές όμως στο τέλος κερδίζουν και οι Ινδιάνοι.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ (www.ethnos.gr)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...