Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Θράκη- Αθήνα, το νέο βεγγαλικό των Βαλκανίων; Η Άγκυρα θέλει να ρίξει άγκυρα στην Θράκη;


Η Πατρίδα μας μπήκε στα Πάθη της ήδη πριν την ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ.
Τελικά η ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ πορεία του Έθνους μας αποτελεί μόνιμη επωδό των ιστορικών διαδρομών του Έλληνα.

9 με 10 Απριλίου 2014, ξαφνικά βρέθηκε η πατρίδα σε ένα νέοφερτο περιβάλλον συγκρουσιακών δεδομένων που ....
θυμίζει άλλες περιοχές του πλανήτη.

Αποβραδίς 9ης Απριλίου ανακοινώνεται ότι στις ελληνικές ευρωεκλογές κατέρχεται το εξτρεμιστικό κόμμα των μουσουλμάνων της Θράκης DEB/KIEΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας ) σε ανακοίνωσε που εξέδωσε πριν λίγο και στην οποία ανακοίνωση ήδη παραβιάζουν τον ελληνικό νόμο αφού αναφέρονται σε «τουρκική μειονότητα της Θράκης» κάτι το οποίον δεν υπάρχει και φυσικά συντείνει στον διχασμό μεταξύ Ελλήνων πολιτών.

Στην ανακοίνωση του DEB/ ΚΙΕΦ διαβάζουμε ¨Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία.¨ http://www.hellas-now.com

Ξημερώματα 10ης Απριλίου , λίγες ώρες μετά από αυτήν την ανακοίνωση.

Τρομοκράτες «χτύπησαν» ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας με 75 κιλά ΤΝΤ. Τα είχαν τοποθετήσει σε αυτοκίνητο και λίγο έλειψε να ανατινάξουν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας, στην οδό Αμερικής, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου, έξω απο το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Ήδη των ερευνών έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στην κυβέρνηση επικρατεί πανικός καθώς, οι τρομοκράτες χτύπησαν την παραμονή της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. http://www.xanianews.gr/2014

Γεωπολιτική αποσταθεροποίηση και τρομοκρατία με ¨θανατηφόρο μίγμα και βάρος εκρηκτικών¨ κτυπάει την πόρτα της μνημονιακής Ελλάδος ανήμερα της ¨δοκιμαστικής¨ εξόδου της χώρας στις αγορές ομολόγων.

Κάποιοι θα ήθελαν να μας καλωσορίσουν με το ¨καλώς ήλθες Ελλάδα στο club των χωρών της Μέσης Ανατολής¨.

Αυτά τα δύο γεγονότα ανεξάρτητα αλλά παράλληλα χρονικά πρέπει όχι απλώς να μας προβληματίσουν αλλά να μην μας κρατάει πλέον ο καναπές και το κρεβάτι μας.

Αλληλοπεριχωρούμενοι κύκλοι γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης μάλλον μας έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό για την εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων που μπορεί να είναι και αλληλοσυγκρουόμενα.

Ένας τέτοιος διεθνής κύκλος γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης μπορεί να θέλει να αποσυμφορήσει προς το παρόν την ένταση που υπάρχει στην Ουκρανία και στην Ευρωπαική περιφέρεια αυτής.

Μεταφέροντας τα προβλήματα νότια και σε περιφερειακό τοπικό επίπεδο στα Βαλκάνια τα εκεί αντικρουόμενα μέρη του Βορρά κερδίζουν χρόνο αφ ενός για να σταθεροποιήσουν τις θέσεις τους και αφ ετέρου για να προετοιμασθούν για τελικό ξεκαθάρισμα.

Άλλος γειτονικός κύκλος γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης βλ. Τουρκία έκανε την κίνηση των ημερών!!

Νόμισε ότι η Θράκη είναι Σκωτία ή Καταλονία και άρχισε τις προκαταρκτικές ενέργειες . Όταν μάλιστα κάποιος είναι και ο επίσημος χορηγός του Κόσσοβου φυσικό είναι να διαθέτει και την κατάλληλη τεχνογνωσία .

Το ερώτημα όμως είναι γιατί τώρα;

Γιατί πέρασαν τόσες Ευρωεκλογές και ποτέ δεν θέλησαν οι αγαπητοί Συνέλληνες μας Μουσουλμάνοι να κατεβούν ανεξάρτητα;

Φυσικά αυτό αφορά μια περιορισμένη τάση αυτών που εκφράζεται με το DEB/KIEΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας ).

Σημειολογικά όμως δείχνει ότι ¨ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται¨.

Η Άγκυρα θέλει να ρίξει άγκυρα στην Θράκη;

Μιάς και η Ρωσία έριξε άγκυρα στην Κριμαία.

Ποιες κασέτες και ποία πάθη;

Η Πατρίδα μας μπήκε στα Πάθη της ήδη πριν την ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ.

Τελικά η ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ πορεία του Έθνους μας αποτελεί μόνιμη επωδό των ιστορικών διαδρομών του Έλληνα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


http://triklopodia.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...