Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Δύο προεκλογικές γκεστ-σταρ εμφανίσεις στη Βουλή ετοιμάζει ο Σαμαράς τους επόμενους μήνες...


Με πολύ προσεκτικές εμφανίσεις στα μίντια, ακόμα και στο κοινοβούλιο, συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς την παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία του.

Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κατάστασης, τουλάχιστον για καιρό ειρήνης, ο πρωθυπουργός δεν εγκαταλείπει την περιοδεία του, καθώς από το Μαξίμου επιβεβαιώνουν πως μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να αναμένονται κάποια τηλεοπτικά διαγγέλματα και πιθανότατα μία ή δύο...
αρχηγικές παρουσίες στη Βουλή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Σαμαράς παρέμεινε κρυμμένος πίσω από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς και δεν έδωσε παρά μία, εντελώς αναιμική, απάντηση στις απίθανες αποκαλύψεις Μπαλτάκου, όταν το μέχρι πρότινος δεξί του χέρι έκανε λόγο για διορισμούς κοντοχωριανών και για καραμπινάτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ούτε απλώς συνέβη να απουσιάζει από το κοινοβούλιο κατά την τελευταία ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο «ναός της δημοκρατίας» παρουσίαζε πραγματική εικόνα διάλυσης, καθώς θέματα ύψιστης σημασίας, όπως το νομοσχέδιο και η πρόταση δυσπιστίας, συζητήθηκαν χωρίς την παρουσία του. Αντίθετα, λίγο μετά την υπερψήφιση, ακούσαμε στα ρεπορτάζ για την αποφασιστικότητα και την πυγμή του, όταν διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης, που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή.
Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί πως είναι η δουλειά του να βρίσκεται ούτε στο κοινοβούλιο, κατά την ψήφιση ενός ακόμη πολυνομοσχεδίου, ούτε και να απαντά to the point σε αυτά που του καταλόγισε ο στενός συνεργάτης του, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή. Δουλειά του είναι η επανεκλογή του στον γλυκό πρωθυπουργικό θώκο και η παραμονή της ΝΔ στην εξουσία.
Σε αυτό ακριβώς το προεκλογικό πλαίσιο των επιλεγμένων εμφανίσεων εντάσσεται, άλλωστε, και η χθεσινή επιστροφή του Σαμαρά στα κοινά του τόπου. Αφού μας… νουθέτησε να μην πανηγυρίζουμε γιατί δεν έχουμε βγει από την κρίση, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι λαϊκιστής, όπως οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν συνέχισε λέγοντας όλο το ποίημα:
«Η εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας επισφραγίσθηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή, από τις ίδιες τις αγορές. Την επόμενη φορά η χώρα θα μπορεί να δανειστεί μεγαλύτερα ποσά με χαμηλότερα επιτόκια (…) Τα καταφέραμε, όπως θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια, αφήνοντας πίσω κάποιους στην κακομοιριά και τη μιζέρια. Με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές σήμερα ανοίξαμε τον δρόμο και με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα μειωθεί το συνολικό κόστος δανεισμού της χώρας».
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει γνωστό το ακριβές πρόγραμμα των εμφανίσεων του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, προκειμένου να τον περιμένουν οι κάμερες του MEGA…
Δημήτρης Ζακχαίος από unfollow

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...