Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Το «νέο ΠΑΣΟΚ» δεν θα έχει ποτέ συνεργασία με το… «παλαιό ΠΑΣΟΚ»


Με κατηγορηματική άρνηση απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας, στο αν υπάρχει ενδεχόμενο να συνεργαστεί το κόμμα με το ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών του Μαΐου.
Μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα, ο κ. Μαχαίρας, ερωτηθείς για μία ενδεχόμενη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε:
«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν υπήρξε από την αρχή ενδεχόμενο εκλογικής σύμπραξης σε ένα ψηφοδέλτιο δύο πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες εν προκειμένω, το τονίζω το εν προκειμένω, η μία επικροτεί το κυβερνητικό έργο και η άλλη το αποδοκιμάζει.
Θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία να συνεργαστούν κάτω από το ίδιο ψηφοδέλτιο».
Κληθείς να σχολιάσει το πρώτο δημοσκοπικό αποτέλεσμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας από την ημέρα ανακοίνωσης του νέου πολιτικού κόμματος «Το Ποτάμι» και την ενίσχυσή του σε αυτό, ο κ. Μαχαίρας παρατήρησε:
«Η νέα κίνηση μέχρι στιγμής κινείται σε ένα πολιτικό σκοτάδι. Μας κρατούν λιγάκι κρυφή, θα έλεγα, ο κ. Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του, την ταυτότητά τους την ακριβή. Δεν συνηθίζεται η μυστικοπάθεια στην πολιτική, αλλά εδώ έχουμε μία τέτοια εξέλιξη.
Ο κ. Θεοδωράκης την μία φορά είπε ότι είναι και Αριστερός και Δεξιός, εννοώ δηλαδή ότι δανείζεται και από τους δύο χώρους.
Τα στελέχη της κίνησής του εμφανίζονται ως μέντορες των δικαιωμάτων και καλά κάνουν, πολλοί έχουν πρωταγωνιστεί σε αυτά, αλλά δεν άκουσα κουβέντα για τα βασικά δικαιώματα, που είναι το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.
Και βεβαίως, επειδή δικαίωμα στην πολιτική ζωή έχουν όλοι, αλλά για ένα έχουμε μια εικόνα και γιατί στον δημόσιο λόγο καταγράφεται ως μία προσπάθεια που θέλει να εκφράσει το νέο, το καινούργιο και το αντισυστημικό, εγώ προσωπικά θα ήθελα να παρατηρήσω ότι πολλοί από τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος έχουν θητεύσει στο σύστημα για πάρα πολλά χρόνια».
 
 
 defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...