Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τι μπορεί να βάλει φρένο στη bull market; – Θα είναι η ουκρανική κρίση ή μήπως όχι; – “Κάτι θα συμβεί και θα τινάξει τα πάντα στον αέρα”


Wells Capital – Οι αποτιμήσεις των μετοχών στην τρέχουσα συγκυρία δεν είναι υπερβολικές, αλλά δεν είναι και φθηνές...



Τι είναι εκείνο που μπορεί να συμβεί και να τρομάξει τόσο πολύ τις διεθνείς αγορές, ώστε να μπει φρένο στη bull market που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη;
Απάντηση στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει η Wells Capital, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται σε διεθνές οικονομικό επίπεδο.
«Οι αποτιμήσεις των μετοχών στην τρέχουσα συγκυρία δεν είναι υπερβολικές, αλλά δεν είναι και φθηνές…», σχολιάζει ο James Paulsen, της Wells Capital.
«Οι αποτιμήσεις δεν έχουν ακόμη φτάσει σε τέτοια επίπεδα που να δικαιολογούν… συναγερμό. Ωστόσο εμφανίζονται σχετικά ακριβές οι μετοχές», σχολιάζει από την πλευρά του ο David Blitzer, πρόεδρος της Επιτροπής του δείκτη S&P 500.
«Μια bull market μπορεί να τελειώσει με… χτυπήματα, όχι με… κλαψουρίσματα», σπεύδει να επισημάνει, σε μια προσπάθεια να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στις αγορές.
«Κάτι θα συμβεί… Κάτι θα συμβεί και θα τινάξει τα πάντα στον αέρα» προσθέτει ο ίδιος, καθησυχάζοντας ωστόσο τους αναλυτές για την Ουκρανία.
«Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά για την ουκρανική κρίση… εκτός εάν πράγματι υπάρξει στρατιωτική επέμβαση», καταλήγει.
 
 
ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...