Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Το 70% των Πολωνών, τρομοκρατημένοι, λένε «όχι» στο ευρώ!!!!


Το 70% των Πολωνών, τρομοκρατημένοι, λένε «όχι» στο ευρώ


Βλέπουν οι Πολωνοί τα δεινά που υποφέρουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου από το γερμανικό ευρώ και δεν θέλουν ούτε να το ακούνε. Σχεδόν το 70% των Πολωνών λένε «όχι» στο ευρώ σύμφωνα με δημοσκόπηση της πολωνικής εταιρείας CBOS.
Μόλις το....
24% εξέφρασε θετική άποψη για τη μετάβαση από το ζλότι, το εθνικό νόμισμα της χώρας, στο ευρώ, ενώ το 68% δήλωσε αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Από τον Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό των πολιτών που υποστήριζαν την προσχώρηση της Πολωνίας στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και πλέον βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ από τις έρευνές μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Η Πολωνία βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας για την ένταξή της στην ευρωζώνη, ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πότε θα γίνει κάτι τέτοιο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γκρέγκορ Σκετίνα, δήλωσε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου, ότι η Πολωνία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ένταξής της στο ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα της CBOS, το 64% των Πολωνών θεωρούν ότι εάν η χώρα υιοθετήσει το ευρώ θα σημειωθούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, ενώ το 42% πιστεύει ότι θα υπάρξουν επιβλαβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες μεταξύ του ευρώ και του ζλότι.
Επιπλέον, το 27% των ερωτηθέντων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι η χώρα ενδέχεται να χάσει τον έλεγχο της νομισματικής της πολιτικής. Η έρευνα διεξήχθη τον μήνα Οκτώβριο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 919 Πολωνών.
Τουλάχιστον τα δικά μας παθήματα για κάποιους έγιναν μαθήματα…


 http://www.tribune.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...