Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Μύλος στους ΑΝΕΛ: Ποιος θα παίρνει την χρηματοδότηση από τον Κάμερον μετά την φυγη του Μαριά;


Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. 
Η σημερινή εξέλιξη με την απόφαση του Νότη Μαριά να δηλώσει ότι δεν είναι ΑΝΕΛ και ότι δεν θα πάει στο συνέδριο τους εκτός από τις πολιτικές παρενέργειες και τη ζημιά που κάνει στον Π. Καμμένο, έχει κι άλλες συνέπειες. 

Κατ' αρχάς, οι ΑΝΕΛ...
μένουν και επίσημα πια χωρίς Ευρωβουλευτή αφού ήταν ο μόνος που είχε εκλεγεί τον Μάιο. 

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την χρηματοδότηση. Ο Νότης Μαριάς είχε ενταχθεί ως ευρωβουλευτής στην Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών,(ECR ), δηλαδή στην Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, και ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είχε εκλεγεί Αντιπρόεδρος τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα αυτή ελέγχεται ουσιαστικά από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος την ίδρυσε και έχει επικεφαλής τον Σάιντ Καμάλ. 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάθε ομάδα δίνει σε κάθε ευρωβουλευτή ένα έξτρα μεγάλο ποσό, κάθε χρόνο, (πέρα από την μηνιαία αποζημίωση και τα έξοδα που παίρνει) το οποίο προορίζεται για το κόμμα της χώρας από το οποίο προέρχεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τους ΑΝΕΛ.
Το ερώτημα που υπάρχει από το απόγευμα στα παρασκήνια λοιπόν είναι υπάρχει όντως τέτοια χρηματοδότηση; Πόση είναι; Υπάρχει συμφωνία για τα χρήματα αυτά; Ποιος θα τα παίρνει; Ο ευρωβουλευτής, το κόμμα ή θα τα μοιράζονται;

Κι ένα ακόμη ερώτημα που ακούγεται είναι το θα κάνει ο Π. Καμμένος με τον Ντ. Κάμερον για τη στάση του κ. Μαριά;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...