Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

OΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ....



Tην έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την αδυναμία ανάδειξης σταθερής κυβέρνησης ανέδειξε η πανελλαδική έρευνα που διενεργήθηκε από....

την Palmos Analysis μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου, για το SBC TV και την εκπομπή «Πολιτική και Οικονομία» με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 46%, σχεδόν ένας στους δύο πολίτες, πιστεύει πως καμία κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ., δεν είναι σε θέση να οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίου.


Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό, της τάξης του 8,6% που επιλέγει λευκό, άκυρο και αποχή. Την ίδια στιγμή τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το 8,3%, ενώ στο όριο του 3% βρίσκεται το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η δημοσκόπηση δίνει διψήφια διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινείται στα επίπεδα του 29,4% και τη Ν.Δ. να βρίσκεται στο 19%.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ένα σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων. «Δεν έχω αποφασίσει», απαντά αυθόρμητα το 9,7% των ερωτηθέντων. Η τελική κατανομή αυτού του ποσοστού στην κομματική ψήφο θεωρείται αδύνατο να αλλάξει την εικόνα ρευστότητας του πολιτικού συστήματος και ουσιαστικά μπορεί να επιδράσει μόνο στο εύρος της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.
Πάντως, στο κεντρικό πολιτικό δίλημμα για το ποια κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα εκτός Μνημονίου το 24% απαντά «κυβέρνηση Ν.Δ.», ενώ επίσης χαμηλό ποσοστό, της τάξης του 27%, συγκεντρώνει και η απάντηση «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».


Τέλος, καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από το 37% των ερωτηθέντων ο Αντώνης Σαμαράς, και από το 30% ο Αλέξης Τσίπρας. Κανένας από τους δύο, απαντά το 31%.

  


newsbomb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...