Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Απόστρατοι κατά αποστράτων για υποψηφιότητες στις ευρωεκλογές και επκίνδυνες εξισώσεις...


Οι Απόστρατοι Ακομμάτιστοι Στρατιωτικοί παίρνουν θέση για τις υποψηφιότητες απόστρατων με κόμματα. Επικεντρώνει και πάλι την κριτική της βέβαια αυτή η ομάδα στην υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Ντουνιαδάκη υποναυάρχου ε.α με το ΚΚΕ. Δεν τον κατονομάζει ο “συνεργάτης” συντάκτης αλλά είναι σαφές σε.....
ποιον αναφέρεται.

Ατυχέστατη -κατά τη γνώμη μας- η προσπαθεια εξίσωσης της υποψηφιότητας Ντουνιαδάκη με αυτή των δύο χρυσαυγιωτών απόστρατων στρατηγών.

Τι γράφει ο "συνεργάτης της ομάδας 3Α":


Πρόσφατα πολλά έχουν γραφεί/αναλυθεί/σχολιασθεί, με αφορμή την υποψηφιότητα ως ευρωβουλευτού, ανώτατου αξκού ε.α. του ΠΝ. Προσπαθώντας και μείς να ανιχνεύσουμε τι είναι αυτό που κέντρισε το "δημόσιο αίσθημα", πέραν  της ανέξοδης διαφήμισης που γίνεται... καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι αυτό μάλλον  οφείλεται στο γεγονός πως ο εν λόγω υποψήφιος, στρατεύεται με το ΚΚΕ.


Είναι άραγε τόσο κακό? είναι άραγε έγκλημα? είναι άραγε ντροπή για το προηγούμενο επάγγελμά του? μήπως είναι "προδοσία" των για πάνω από 35 χρόνια έργων του, όταν υπηρετούσε στο Πολεμικό Ναυτικό, ή όταν προάσπιζε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας στο εξωτερικό, ως επιτελής του ΝΑΤΟ, ή ως Ναυτικός ακόλουθος?
Θα μπορούσε κάποιος, ανάλογα από την οπτική του γωνία, να διατυπώσει και πολλά άλλα ερωτήματα και βέβαια να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις.

Αν αντιμετωπίσουμε όμως  το θέμα της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, μεμονωμένα και ξεκομμένο από την υπόλοιπη ελληνική  πραγματικότητα, τότε ίσως να καταλήξουμε και σε  λάθος συμπεράσματα..... Ας γίνουμε όμως  πιο συγκεκριμένοι.

Το πρώτο που καλούμεθα να δούμε, είναι το εάν μπορεί να είναι υποψήφιος. Η απάντηση είναι μονόδρομος και είναι ΜΟΝΟ μία. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ, εφόσον  θέλει και έχει τις δυνατότητες  να προσφέρει στα κοινά της χώρας μας.

Το γεγονός ότι είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ, κατά την άποψή μας δεν παίζει κανένα ρόλο αν αναλογιστούμε ότι γίνεται μια περίοδο, που η πατρίδα μας στενάζει κάτω από μνημόνια και αυθαιρεσίες των πολιτικάντηδων. Παράλληλα δεν πρέπει να διαφεύγει και  το γεγονός ότι, το ΚΚΕ  είναι επίσημο και αναγνωρισμένο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ξαφνικά γιατί άραγε αυτό, είναι πιο κακό και επικίνδυνο  σε σχέση με άλλους που ήταν/είναι "γαλάζιοι", ή "πράσινοι" υποψήφιοι? ή με άλλους που είναι υποψήφιοι σε άλλα αστικά κόμματα?  Ίσως γιατί η κοινωνία των στρατιωτικών είναι συντηρητική/ρομαντική και ζεί με τις αναμνήσεις της? Θα μπορούσε  να είναι μια λογική απάντηση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακριβώς σε αυτό στοχεύουν οι "παλαιάς κοπής" κομματάρχες!!!

Άρα μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι όλα καλά καμωμένα, είναι όμως έτσι? Αν προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε λίγο όμως, θα δούμε πως υπάρχει ένα σκοτεινό αλισιβερίσι!!!!!

Ποιός θα ξεχάσει τα ¨ανομήματα" των "γαλάζιων ", όταν επί εποχής παντοδυναμίας έκαναν κρίσεις σύμφωνα με το χαρτάκι, μεταθέσεις αναλόγως, τοποθετήσεις στις θέσεις κλειδιά ομοίως και πολλά άλλα....

Ποιός θα ξεχάσει τους κατά περίπτωση "γαλαζοπράσινους", που εν συνεχεία συνέχισαν και ως διορισμένοι υπουργοί?

Νομίζουμε ότι αυτά δεν μπορούν  και δεν πρέπει να ξεχαστούν, γιατί απλά όλοι θέλουμε να γίνουμε καλλίτεροι! Το κακό όμως ποιό είναι εδώ? Το κακό είναι ότι χρησιμοποίησαν την "θεσμική εξουσία τους" για ίδιον όφελος, δηλαδή για να πάρουν το χρίσμα, ώστε να γίνουν υποψήφιοι βουλευτές!!!! Ευτυχώς όμως όλοι εμείς που αποτελούμε το πόπολο, έχουμε κρίση και μνήμη. Δεν τους ακολουθήσαμε και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να μην  τους ακολουθούμε  στον ηθικό  κατήφορο, του να ξεπουλάνε αρχές και αξίες σε όλους αυτούς που κοιτάζουν μόνο το συμφέρον του κόμματος και τίποτα άλλο.

Ανερυθρίαστα ο "κόκκινος" υποψήφιος, σε κάποια αποστροφή της ομιλίας του στο πλαίσιο  αποδοχής του χρίσματος είπε, "Αποστρατεύτηκα το 2005 και δραστηριοποιήθηκα στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα που ίσως κάποιοι θα την ξέρετε σαν ΚΕΘΑ. Μέσα από την Κίνηση αναπτύχθηκαν σχέσεις με φορείς αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων, ενώ παράλληλα υπήρξε μια δραστηριοποίηση στο φιλειρηνικό κίνημα". Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό λέγεται πως με εφαλτήριο τα "δίκαια αιτήματα" των αποστράτων, την ελπίδα μας δηλαδή, εγώ επωφελήθηκα ώστε να "ανοίξω πόρτα" στις  προσωπικές μου  φιλοδοξίες, να παραπλανήσω συναδέλφους και να παραδώσω ότι μπορώ στο κόμμα ώστε στο τέλος να ανταμειφθώ για τις υπηρεσίες μου!!!

Τίμιο και αντρίκιο να το ομολογεί και να το παραδέχεται, κάτι που ακόμη και τώρα οι "γαλαζοπράσινοι" δεν διανοούνται να κάνουν!!! Εκείνο όμως που δεν είπε είναι ποιά είναι τα ανταλλάγματα, γιατί είναι βέβαιο πως ζητήθηκαν.

Εδώ στο συγκεκριμένο ερώτημα, όλοι εμείς που γνωρίζουμε τα δρώμενα στην ΑΝΕΑΕΔ θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, μα πάρα πολλά, χωρίς να είναι απλά εικασίες/υποθέσεις αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα. Όλοι είδαμε τις μεθοδεύσεις και αθλιότητες που έγιναν τις παραμονές, αλλά  και την ημέρα των εκλογών της ΑΝΕΑΕΔ. Τελικά εξέλεξαν Δ.Σ με μόνο 40 ψήφους....., αυτή είναι η Δημοκρατία που πιστεύουν και υπηρετούν!!

Αυτό αγαπητοί συνάδελφοι είναι το τίμημα που εξαργυρώνει ο "κόκκινος" ναύαρχος, "η άλωση της ΑΝΕΑΕΔ", της άλλοτε πλέον μαχητικής ένωσης στο χώρο των αποστράτων!!! Ο συμβολισμός για το ΚΚΕ πολύ μεγάλος, ένας κατεξοχήν συντηρητικός χώρος αλώθηκε και γέμισε από ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ!!!!

Η ανταμοιβή ήταν άμεση.....

Τελικά και για να θυμηθούμε τον τίτλο της παρέμβασής μας για το ποιό είναι το μεγαλύτερο κακό....νομίζουμε πως φάνηκε περίτρανα ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ!!!!!!

Τις τελευταίες μέρες ήρθε να προστεθεί και η υποψηφιότητα δύο ακόμη Ανωτάτων Αξκων με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που θα ανατριχιάσουμε στην ιδέα, στελέχη των ΕΔ να συστρατευθούν με ναζιστικά μορφώματα. Όμως ποιος αλήθεια θα το κρίνει αυτό; Ο καθένας εξ ημών ή το οργανωμένο κράτος; Όταν ένας σχηματισμός, με την έγκριση του Αρείου Πάγου, εκτίθεται στην κρίση των πολιτών, ο υποψήφιος θα λιθοβοληθεί επειδή ήταν στέλεχος των ΕΔ με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της υποψηφιότητας του αντιστοίχου στο ΚΚΕ;

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαστε από αυτούς που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας των συνδικαλιστικών κινήσεων, πέρα και έξω από τις «πλήρως ελεγχόμενες» κρατικές ΕΑΑ, φωνάζαμε πως  πρέπει να είμαστε συνδικαλιστικά ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ, ώστε οι σχέσεις μας με τους ΔΥΝΑΣΤΕΣ πολιτικούς μας, να μην έχουν κανενός είδους εξάρτηση και συνδιαλλαγή, ενώ η φωνή μας να μπορεί να  υψώνεται δυνατή και με  επιχειρήματα. Δυστυχώς δεν πείσαμε και το αποτέλεσμα είναι ορατό σε πολύ μικρό διάστημα. Όμως δεν θα σκύψουμε το κεφάλι και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε πάντα για το καλό του συνόλου και όχι για το προσωπικό μας όφελος.

Είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα βλέπουμε όλα και θα παρεμβαίνουμε όποτε και όταν απαιτείται με τεκμηριωμένα στοιχεία και βροντερή φωνή ώστε, ακόμη και τα ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ κάποια στιγμή θα τα κάνει να νοιώσουν τύψεις, για την διατεταγμένη υπηρεσία που έκαναν!!!!

Συνεργάτης Ομάδας Α.Α.Α.
http://www.onalert.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...