Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Κίνδυνος για τα πλεονάσματα: Ραγδαία αύξηση ληξιπρόθεσμων...


 Επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για τους στόχους του νέου Μεσοπρόθεσμου για τη δημιουργία νέων πρωτογενών πλεονασμάτων έως το 2018, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία αυξάνονται ραγδαία - και μάλιστα χωρίς ακόμα να έχουν φτάσει τα....
εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, που αναμένονται Ιούνιο και Ιούλιο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το Φεβρουάριο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτα χρέη 2,016 δισ. ευρώ και το Μάρτιο περαιτέρω 934 εκατ. ευρώ!

Έτσι, ήδη τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν υπερβεί τα 65,4 δισ. και οδεύουν προς κατάρριψη κάθε ρεκόρ φέτος.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερη αδυναμία να πληρώσουν τους φόρους, με τις νέες απλήρωτες οφειλές να αυξάνονται από 10,098 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, σε 12,115 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο και σε 13,05 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

Περαιτέρω, παρά τα μεγάλα «φόβητρα» για όσους δεν πληρώνουν –σκληρά εισπρακτικά μέτρα, ηλεκτρονικά κατασχετήρια, εξοντωτικά πρόστιμα και κυρώσεις – στις ρυθμίσεις για τα χρέη που «τρέχουν» από το καλοκαίρι έχουν ενταχθεί χρέη μόλις 1,733 δισ. ευρώ, από τα 65,43 δισ. ευρώ των οφειλών, δηλαδή μόλις το 2,64%.

Από τα 2,6 εκατομμύρια των οφειλετών στις ρυθμίσεις έχουν ενταχθεί λιγότεροι από 137.000, ενώ οι υπόλοιποι δίνουν απλά «ότι μπορούν».

 http://www.sofokleousin.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...