Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η ελπίδα που πέθανε πρώτη!

Εκτός των άλλων successstories που έγραψαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι και στα επίπεδα γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού. Μεγαλύτερα θύματα αυτής της οργανωμένης επίθεσης στην ψυχολογία ήταν οι νέοι.


Η πτώση από τα σύννεφα ήταν τόσο απότομη και η σύγκρουση τόσο σφοδρή, που εξαφάνισε μονομιάς την ελπίδα τους. Αυτό δηλαδή, που ξεχωρίζει κυρίως, στην ψυχολογία των νέων.

Με αυτήν την μαυρίλα, θα προσέλθουν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι ψηφοφόροι στην κάλπη.  Με τι κριτήρια να ρίξουν την ψήφο τους;
-3.124 αυτοκτονίες μέσα σε μία τριετία, από το 2009 μέχρι το 2012. (πρόκειται για όσες έχουν καταγραφεί να σχετίζονται με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος)
-Από το 2007 μέχρι το 2011 έχουμε έκρηξη αυτοκτονιών που αγγίζει το 44%!
-272,7% αυξήθηκε το ποσοστό γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού από 3,3% το 2008 σε 12,3 % το 2013! (Δώδεκα στους 100 Έλληνες έχουν σοβαρή κατάθλιψη και ανάγκη άμεσης θεραπείας, σύμφωνα με τα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).
Η κατάθλιψη είναι απλά μία έκφανση της καμένης γης που αφήνουν πίσω τους μνημόνια και πολιτικές επιλογές. Αυτά που δεν φαίνονται και δεν είναι καταγεγραμμένα σε καμία επίσημη έρευνα, είναι η διάλυση του κράτους δικαίου και πρόνοιας, η επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα της δεκαετίας του ’60, και οι παράπλευρες συνέπειες αυτών που είναι η εκτόξευση των ποσοστών της ανεργίας και της φτώχειας, η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και μόρφωσης.

Ο μεγαλύτερος βρόγχος στο λαιμό των Ελλήνων, είναι η έλλειψη προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον, γεγονός που απενεργοποιεί το έλλειμμα ανθεκτικότητας των πολιτών και ενεργοποιεί αυτοκαταστροφικούς μηχανισμούς.

Συνεπώς, το ερώτημα με ποια κριτήρια θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αν και δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, η σημασία τους σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Danioliptes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...