Κόψτε το «βλακολεξοτανίλ», ή κουτόχορτοΚόψτε το «ψηφοθηρικό λεξοτανίλ», ξυπνήστε, ξυπνήστε, ξυπνήστε. Μετά τις εκλογές πλακώνουν οι «ενεργειακοί λαισρτυγόνες».
Προηγούμενη προεκλογική περίοδος Περιφερειακών εκλογών. 8 Οκτωβρίου 2010.
«Λέμε όχι στην Ελλάδα της... κατάθλιψης και του λεξοτανίλ» τόνισε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τους πολίτες της Αργολίδας να στηρίξουν στην περιφέρεια Πελοποννήσου τους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ στους δήμους του νομού, λέγοντάς τους «μην αφήνετε να καλλιεργείται ο φόβος. Είμαστε το κόμμα της ελπίδας και της ανάπτυξης».

Είμαστε άραγε η Ελλάδα της κατάθλιψης, του φόβου και του λεξοτανίλ μετά από τέσσερα χρόνια και την δήλωση αυτή; Σίγουρα όμως γίναμε η χώρα των αυτοκτονιών που φιγουράρει στα διεθνή ΜΜΕ. Ποιοι μας «έκαψαν»;
Mήπως αυτοί που οι τσέπες τους είναι ακόμα και σήμερα γεμάτες με φούχτες ψευδών υποσχέσεων και «προεκλογικών λεξοτανίλ»; O κόσμος δεν θέλει αντικαταθλιπτικά προεκλογικά πυροτεχνήματα. Θέλει την ωμή πραγματικότητα και τι τον περιμένει…
Τι σημαίνουν άραγε τα παρακάτω ;
Α .Με 150 ψήφους «υπέρ» έναντι 119 «κατά» ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-18 (επί συνόλου 269 ψηφισάντων) και η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της λόγω εκλογών έως τις 28 Μαίου 2014.
Β. Η βρετανική εφημερίδα The Independent δημοσίευσε το βασικό θέμα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7).
Η Βρετανία ετοιμάζει σχέδια για να «εξουδετερώσει» τις απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με τη χρήση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου ως όπλο εναντίον της Ουκρανίας και των γειτονικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με την G7, προτείνονται κατασκευές νέων τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη,

Η πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι οι ηγέτες της G7 ‘έχουν σαφή συναίνεση σχετικά με το θέμα αυτό’.
Το ανακοινωθέν της Ομάδας των Επτά αναφέρει:
«Να διαφοροποιηθούν οι πηγές των υδρογονανθράκων με οποιοδήποτε τρόπο χρειασθεί. Καμία χώρα δεν πρέπει να εξαρτάται από έναν μόνο προμηθευτή. Η ενέργεια δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πολιτικής πίεσης ή απειλής για την ασφάλεια».

Ο υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ed Davey, δήλωσε:
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι ο πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο πίεσης και ελέγχου πάνω από την Ουκρανία – η οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το χειμώνα, στην περίπτωση που η Ρωσία απειλήσει την προμήθεια του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία.
Αυτό θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της G7, τον επόμενο μήνα».

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ λοιπόν κτυπάει η ΚΑΜΠΑΝΑ; Αν δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε.
Μήπως οι εταίροι «γλυκοκοιτάζουν» το πλεόνασμα των ενεργειακών μας πόρων και σε σχέση με το αγγλικό δίκαιο; Κόψτε γρήγορα το «ψηφό – βλακό- λεξοτανίλ» ή το επονομαζόμενο κουτόχορτο και ξυπνήστε.

Τα πράγματα σφίγγουνε πάρα πολύ και σε σχέση με τις καθημερινές δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και με ότι ξημερώσει στην γειτονιά μας. Η Πατρίδα έχει ανάγκη σήμερα από ξύπνιους Έλληνες.
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
Φυσικά όχι αυτούς που μοιράζουν υποσχέσεις του τύπου «βλακολεξοτανίλ».


Γράφημα Ελληνικά Κοιτάσματα http://zcode-gr.blogspot.gr/


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ