Σάββατο 17 Μαΐου 2014

3+1 εκλογικά σενάρια για την Ελλάδα δίνει διεθνής τράπεζα!


Επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., αλλά με μικρή διαφορά είναι το βασικό σενάριο της Royal Bank of Scotland για τις ευρωεκλογές. Η τράπεζα αναφέρεται αναλυτικά στις επικείμενες εκλογές, δίνοντας μάλιστα τέσσερα σενάρια για το ....
εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την RBS, η ΕΛΙΑ του ΠΑΣΟΚ θα λάβει 5%, ωστόσο εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει μεγάλο κίνητρο να ρίξει την κυβέρνηση, αφού θα προτιμήσει να παραμείνει στην κυβέρνηση, ελπίζοντας σε αλλαγή του κλίματος εντός του ελληνικού εκλογικού σώματος. (τέτοια διαβάζει ο Βενιζέλος και κάνει κυβιστήσεις ότι πχ δεν θέλει εκλογές κτλ).


Το βασικό σενάριο της RBS είναι ουδέτερο.  Όπως εκτιμά, ένας δυνατός ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλούσε μεταβλητότητα, αλλά δεν βλέπει εκλογές για φέτος.

Το ενδιάμεσο σενάριο, που συγκεντρώνει μεσαίες πιθανότητες,  νικητής των ευρωεκλογών θα είναι είτε η Ν.Δ. είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με μικρή διαφορά, με το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) να λαμβάνει σχεδόν 3%. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.  Τότε η ΝΔ θα μπορούσε να στραφεί σε ανεξάρτητους βουλευτές ή αντάρτες του ΠΑΣΟΚ. Όλο αυτό το σενάριο χαρακτηρίζεται αρνητικό, αλλά και πάλι δεν βλέπει εκλογές.

Το τρίτο σενάριο που συγκεντρώσει μικρές πιθανότητες είναι και το θετικό για την Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτό η Ν.Δ. επικρατεί του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό άνω του 5%. Σε αυτήν την περίπτωση το κυβερνητικό σχήμα παραμένει σταθερό με τον Βενιζέλο -κατά πάσα πιθανότητα- να παραμένει στο τιμόνι του κόμματος.

Η RBS δίνει και ένα ακόμα σενάριο, το οποίο όμως έχει πολύ μικρές πιθανότητες. Σύμφωνα με αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις ευρωεκλογές με διαφορά άνω του 5% έναντι της ΝΔ, γεγονός που θα προκαλούσε εθνικές εκλογές.

http://olympia.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...