Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να κάνει ΕΟΖ την Θράκη...


Σκλαβοπάζαρο θέλει την Θράκη το όραμα και το success story του Αντώνη Σαμαρά
Μηδενισμός κάθε εθνικού συμφέροντος από μία κυβέρνηση που ξεδιάντροπα μετατρέπει την Ελλάδα σε εργοτάξιο τριτοκοσμικής χώρας
Πλιάτσικο της Ελλάδας, στο όνομα του κέρδους των «επενδυτών» που.....

φέρνει το μνημόνιο
Τεμαχίζουν την χώρα και βγάζουν στο σφυρί τα "καλύτερα κομμάτια"
Οι φόβοι και οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει εδώ και καιρό για τις προθέσεις της κυβέρνησης περί σύστασης ειδικών Οικονομικών ζωνών είναι πλέον γεγονός. Με απόφαση της 5/5/2014 η αρμόδια γενική γραμματέα του υπουργείου οικονομικών ορίζει επιτροπή εμπειρογνωμόνων που σαν σκοπό έχουν την μελέτη ορισμού και θεσμικού πλαισίου σύστασης ΕΟΖ.
Η μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ένα άτυπο σκλαβοπάζαρο, ίσως να σηματοδοτήθηκε από τη στιγμή που η Σχολή Αστυνομίας στην Ξάνθη μετατράπηκε (και συνεχίζει να λειτουργεί) παράνομα σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. Προφανώς τα όνειρα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είναι να ισοπεδώσει τα ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά της περιοχής και να εισάγει "καινά δαιμόνια" για την επόμενη ημέρα του Ελληνισμού της Θράκης.

Η Ελλάδα πλέον κομματιάζεται και παραχωρείται στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η βασική λειτουργία των ΕΟΖ είναι να παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στο φορέα ελέγχου τους και στα οποία δεν μπορεί να επέμβει κανένα αρμόδιο όργανο του κράτους.
Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων η μη τήρηση των περιβαλλοντολογικών και πολεοδομικών κανονισμών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ΕΟΖ.

Σήμερα η Ελλάδα τεμαχίζεται με εντολή και καθ υπόδειξη της κυβερνήσεως Σαμαρά δεν θα κάνουμε την χώρα μας κέντρο λαθρομεταναστών που θα δουλεύουν εντός ΕΟΖ και τριτοκοσμικών πρακτικών εφαρμογής προσέλκυσης επενδύσεων.

Τα εγκλήματα εις βάρος της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας δεν έχουν τελειωμό ήρθε η ώρα της αντίστασης και της ανατροπής.

Ήδη έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών αποφάσεις για πληρωμή των εμπλεκομένων συμβούλων που εργάστηκαν για τον σχεδιασμό των ΑΟΖ. Μία από αυτές τις ΑΟΖ (μετά από πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο κ. Γιαννακίδης, περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης) σχεδιάστηκε και για την περιφέρεια της ΑΜ-Θράκης, την άκρως ευαίσθητη εθνικά, που όμως προσφέρει για μετατροπή σε σκλαβοπάζαρο η κυβέρνηση Σαμαρά στους προστάτες της «επενδυτές».

Κάποιοι ίσως να θέλουν να μετατρέψουν ολόκληρη την χώρα σε ένα σύγχρονο Νταχάου και την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε μία Γερμανική μικρή αποικία ή ακόμη και σε μία γκρίζα περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας...

Σκληρή καταγγελτική παρέμβαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Τέρενς Κουίκ

«Το εγκληματικό πλιάτσικο της πατρίδας μας, τώρα και με τις ΕΟΖ, συνεχίζεται. Σήμερα ξεσκεπάζω τα σχέδια της συγκυβέρνησης, που θέλει να μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη σε Μπαγκλαντές ή Κόσσοβο, με μισθούς Πακιστάν και εργασιακές σχέσεις κεντρώων αφρικανικών χωρών. Έχω πει σε όλους τους τόνους, ότι ως ΑΜ-Θ Περιφερειάρχης, ΕΟΖ δεν θα γίνουν στη περιοχή μας. Με κούριερ θα στείλω τα σχέδια, πακέτο πίσω στην Αθήνα».

Αυτό δήλωσε, καταθέτοντας στη Βουλή αποκαλυπτική και καταγγελτική Ερώτηση, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Ποιό συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ αποκαλύπτει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, έτσι όπως αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με ΑΔΑ(Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης): ΒΙΦΘΗ-9Τ5και η οποία αφορά σε στοιχεία αμοιβής εμπειρογνωμόνων για τη συμμετοχή τους σε επεξεργασία των γνωμών της ΟΚΕ επί σχεδίων νόμων περί σύστασης ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών) στην Επικράτεια και κυρίως στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια.

Η καταγγελία γίνεται έπειτα και από σχετική ενημέρωση που έλαβε για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα από τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ενέργειας και Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Έβρου με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παναγιώτη Λελιάτσο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Ερώτηση προς τους υπουργούς:
Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα
Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων σχετικά με την επεξεργασία γνωμών της ΟΚΕ περί δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών

κ. κ . Υπουργοί,
Οι φόβοι και οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ και καιρό, για τις προθέσεις της κυβέρνησης περί σύστασης ειδικών Οικονομικών ζωνών, είναι πλέον γεγονός.

Η Ελλάδα πλέον κομματιάζεται και παραχωρείται στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η βασική λειτουργία των ΕΟΖ περιλαμβάνει την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο φορέα ελέγχου τους και στα οποία δεν μπορεί να επέμβει κανένα αρμόδιο όργανο του κράτους.

Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μή τήρηση των περιβαλλοντολογικών και πολεοδομικών κανονισμών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ΕΟΖ. Σήμερα η Ελλάς τεμαχίζεται με εντολή και καθ’ υπόδειξη της κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με στοιχεία και καταγγελίες, που μας προσκόμισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παναγιώτης Λελιάτσος και αφορούν στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και της αρμοδίου γενικής γραμματέως, η οποία αναρτήθηκε στο ΔIAYΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΒΙΦΘΗ-9Τ5, διαπιστώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν στην αμοιβή εμπειρογνωμόνων για τη συμμετοχή τους σε επεξεργασία των γνωμών της ΟΚΕ επί σχεδίων νόμων περί σύστασης «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» στην Επικράτεια.

Κατόπιν αυτού ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποιες οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την σύσταση και λειτουργία των ΕΟΖ στη χώρα;
2. Σε ποιες περιοχές της χώρας προτίθεστε να συστήσετε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες; Και τί το ειδικότερο σχεδιάζετε για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που προφανώς, αμετανόητα, θέλετε να μετατρέψετε σε Κόσσοβο;
3. Ποιά τα αποτελέσματα της μελέτης της εν λόγω επιτροπής εμπειρογνωμόνων;
4. Πότε και πώς έχετε πάρει την θετική έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Και ειδικότερα για την ΑΜ-Θ Περιφέρεια, πότε διαβουλευτήκατε Περιφέρεια και Δήμους και πότε και από ποιόν πήρατε άδεια να προχωρήσετε σε σχέδια ΕΟΖ;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Ο κ. Κουίκ, προς τιμην του, έκανε αυτή την παρέμβαση στέλνοντας σαφές και ηχηρό μήνυμα στους πιθανούς μεταπράτες της Ελλάδας, αλλά και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Δυστυχώς, οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες τηρούν στάση σιγής (ή ενοχής;) και αποφεύγουν να τοποθετηθούν άμεσα στο συγκεκριμένο θέμα τεμαχισμού και ξεπουλήματος της ακριτικής αυτής περιοχής... Και όταν δεν τολμούν να θίξουν τα αυτονόητα, τότε εντείνονται οι ανησυχίες για την διάθεσή τους να ασχοληθούν με θέματα ουσίας που αφορούν την ανάπτυξη της εθνικά ευαίσθητης περιοχής...

http://kostasxan.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...