Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Οι Γερμανοί μας βάζουν σε περιπέτειες για την Ουκρανία...


Σε περιπέτειες μας μπλέκει η συγκυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Εντελώς … συμπτωματικά στήνουν άσκηση στη Βόρεια θάλασσα και με τη συμμετοχή της Ελλάδας! Η Γερμανία, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της χρονιάς (Jawtex 2014), κάλεσε την Ελλάδα, όπως και άλλες δέκα χώρες να συμμετάσχουν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος περίπου 4.200 στρατιωτικοί, οι 800 εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Φινλανδία, την Σλοβενία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, από σχεδόν όλα τα σώματα – αεροπορία, στρατός και πεζοναύτες.

Η άσκηση θα αρχίσει την 23η Μαΐου και θα διεξαχθεί κυρίως στη βόρεια και βορειοανατολική Γερμανία και στη Βόρεια Θάλασσα και από την Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας έχει απορριφθεί κάθε συσχετισμός της με την κατάσταση στην Ουκρανία. «(Η άσκηση) σχεδιάζεται εδώ και δύο χρόνια. Για να είχε κάποια σχέση με την Ουκρανία, θα έπρεπε να είμαστε μέντιουμ», δήλωσε εκπρόσωπος της Luftwaffe στον ιστότοπο «The Local» και διευκρίνισε ότι τα αεροπλάνα θα πετούν σε ολόκληρη την περιοχή βορειότερα της Κολονίας, αλλά οι άνθρωποι στο έδαφος ίσως να μην είναι καν σε θέση να τα αντιληφθούν. «Δεν θα είναι σαν αγώνας της Φόρμουλα 1. Μεγάλο μέρος της άσκησης θα πραγματοποιηθεί στο έδαφος, σε στρατόπεδα και οι πτήσεις θα γίνουν σε μεγάλο υψόμετρο», διαβεβαίωσε ο ίδιος.

olympia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...