Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Την αποστομωτική απάντηση στο ερώτημα, ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, θα τη δώσει ο Ελληνικός λαός!


Γράφει ο Μαγια

Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;
Το ερώτημα αυτό επανήλθε μετά την αποκάλυψη των Financial Times ότι, στην περιβόητη σύνοδο των G20 στις Κάννες, τον Οκτώβριο του 2011, υπήρξε παρασκήνιο αδίστακτης παρέμβασης στις....


ελληνικές πολιτικές εξελίξεις.
Το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο, επειδή φοβήθηκε ότι, το δημοψήφισμα, που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου για τη συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος, μπορούσε να λάβει ανεξέλεγκτη τροπή και να πυροδοτήσει τη διάλυση της Ευρωζώνης, σε αγαστή συνεργασία με τον Βενιζέλο και τον (μέχρι τότε υποδυόμενο τον αντιμνημονιακό) Σαμαρά, αποφάσισε την απόλυση του εκλεγμένου πρωθυπουργού και με πολιτικό σκαλοπάτι την κυβέρνηση Παπαδήμου τη συγκρότηση κοινής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, η οποία θα αναλάμβανε τη συνέχιση και ολοκλήρωση των καταστρεπτικών πολιτικών του Μνημονίου, που υποδείκνυαν η Μέρκελ και οι Βρυξέλλες.
Συνεπώς, το ερώτημα, ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, δεν είναι ρητορικό.
Η Ευρωπακή Ενωση έχει μετεξελιχθεί σε ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κονκλάβιο, που καθορίζει τον πλούτο και τις τύχες των Ευρωπαίων πολιτών. Η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι βαθιά παραμορφωμένη, αποκρουστικά τεχνοκρατική, έως καρικατούρα, που μεταλλάσσεται στα χέρια των τραπεζιτών και της οικονομικής ελίτ σε οικονομική δικτατορία.
Μείζον ζήτημα η υπονόμευση και συρίκνωση της Δημοκρατίας, μέσω των σύγχρονων πραξικοπημάτων. Οι κατασκευές κυβερνήσεων με την τοποθέτηση τεχνοκρατών (Παπαδήμος, Μόντι), τους οποίους επιβάλουν οικονομικά και άλλα κέντρα.
Διανοητές επισημαίνουν αυτή την ακραία και επικίνδυνη στρέβλωση:
Γ. Χάμπερμας, Γερμανός φιλόσοφος: Η κεντρική διένεξη της Δημοκρατίας έχει μεταφερθεί στις μυστικές συνομιλίες Ευρωπαικών κρατών και τραπαζών.
Γ. Φέρχοφσταντ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου: Όταν υπάρχουν δυσκολόιες αναλαμβάνουν κάποιοι τεχνοκράτες. Αυτό αποτελεί αποτυχία της Δημοκρατίας.
Ρ. Σιμόνε, Ιταλός φιλόσοφος: Ο Μόντι στάλθηκε από τις χρηματοπιστωτικές δυνάμεις για να «βάλει τάξη» στην Ιταλία. Πρόκειται για μια βαθιά παραμορφωμένη Δημοκρατία.
Κ. Πρέβε, Ιταλός φιλόσοφος: Η τυραννία των οικονομολόγων και της οικονομίας απαιτεί μια επανάσταση
Είναι εξοργιστικό, όταν αποκαλύπτεται σε επίσημα δημοσιεύματα, πόσο αδύναμοι και υποτακτικοί είναι οι Ελληνες κυβερνώντες και πόσο πρόθυμα εκτελούν τις ολέθριες, κατά της χώρας μας, εντολές των ξένων κέντρων.
Με τέτοια πολιτικά υλικά, με την καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας και δημοκρατικής νομιμότητας, η χώρα μετατράπηκε σε αποικία χρέους.
Είναι προφανές ότι, την αποστομωτική απάντηση στο ερώτημα, ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, θα τη δώσει ο Ελληνικός λαός, στις εκλογές της επόμενης και μεθεπόμενης Κυριακής!


 http://ksipnistere.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...