Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Καταστρέφουν τα αρχεία της τράπεζας που οδήγησε στην κρίση!

Οι Financial Times αποκαλύπτουν πως η εταιρεία που ανέλαβε την διαχείριση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της Lehman Brothers, της επενδυτικής τράπεζας που σηματοδότησε το ζενίθ της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανακοίνωσε ότι πιθανόν να διατάξει την καταστροφή των αρχείων και δεδομένων συναλλαγών, όταν τακτοποιηθούν όλες οι υποθέσεις της τράπεζας.


Διαβάστε όλο το απακαλυπτικό άρθρο των Fianancial Times....




Στον ...κλίβανο τα ευρωπαϊκά αρχεία της Lehman Brothers;
Η PwC, που έχει αναλάβει την διαχείριση της εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της Lehman Brothers, της επενδυτικής τράπεζας που σηματοδότησε το ζενίθ της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανακοίνωσε ότι πιθανόν να διατάξει την καταστροφή των αρχείων και δεδομένων συναλλαγών, όταν τακτοποιηθούν όλες οι υποθέσεις της τράπεζας.




Η πιθανότητα να καταστρέψει η PwC τα δεδομένα και τα ντοκουμέντα που κλειδώθηκαν στα συστήματα της Lehman Brothers International Europe, όταν «βγήκε από την πρίζα» η επενδυτική τράπεζα τον Σεπτέμβριο 2008, έχει αναστατώσει τους ιστορικούς, που φοβούνται ότι θα χαθούν τα αρχεία που αφορούν την μεγάλη αυτή κρίση.

Ο Tony Lomas, επικεφαλής διαχειριστής της PwC στην υπόθεση, δήλωσε ότι η διαδικασία ρευστοποίησης θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2020. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, θα κάνει τις διευθετήσεις ώστε να αποθηκευθούν τα ηλεκτρονικά δεδομένα για επιπλέον έξι χρόνια, που είναι και η στάνταρ διαδικασία στις περίπλοκες ρευστοποιήσεις. Στο τέλος αυτής της περιόδου είτε θα διατάξει την καταστροφή των δεδομένων, είτε την κατάθεσή τους εις χείρα τρίτου.

τα δεδομένα για μια τράπεζα που κατέρρευσε αποτελούν στοιχείο ανεκτίμητης αξίας και πρέπει να προφυλαχθούν
Ο κ. Lomas δήλωσε ότι ένας "φημισμένος εκπαιδευτικός θεσμός», τον οποίο δεν κατονόμασε, τον είχε προσεγγίσει αμέσως μετά την κατάρρευση της Lehman και ζήτησε να αναλάβει θεματοφύλακας των δεδομένων, όταν ολοκληρωθεί η εξωτερική διαχείριση. Τότε είχε απαντήσει ότι «θα μελετήσει το αίτημα». Τώρα, ο κ. Lomas σχολίασε ότι δεν έχει ακόμη καταλήξει σε απόφαση, αλλά τόνισε ότι «υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες» στο να παραχωρηθούν τα δεδομένα για μια τράπεζα που κατέρρευσε, σε ακαδημαϊκό θεσμό. Το ζήτημα της προστασίας του απορρήτου των πελατών, των οποίων οι χρηματιστηριακές θέσεις που είχαν όταν κατέρρευσε η τράπεζα θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν, θα βαρύνει πολύ στην τελική απόφαση που θα ληφθεί.

Οι ακαδημαϊκοί δηλώνουν ότι τα δεδομένα για μια τράπεζα που κατέρρευσε αποτελούν στοιχείο ανεκτίμητης αξίας για τους ιστορικούς και τους ρυθμιστές και πρέπει να προφυλαχθούν.

Η Gudrun Johnsen, του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας, που εργάστηκε στην ειδική ερευνητική επιτροπή για τις ισλανδικές τράπεζες που κατέρρευσαν, δήλωσε ότι η μελέτη των δεδομένων ενός οίκου που καταστράφηκε, όπως η Lehman Brothers, θα μπορούσε να βοηθήσει τις ρυθμιστικές αρχές να αναπτύξουν πιο αποτελεσματική μεθοδολογία για να εντοπίζουν τις «ευαισθησίες» του τραπεζικού συστήματος.

Πρόσθεσε ότι λογικά υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, όπως η ανωνυμία των πελατών που είχαν θέσεις, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η προστασία των δεδομένων και να μπορέσουν οι ερευνητές να πραγματοποιήσουν χρήσιμες έρευνες.

Πηγή Euro2day
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...