Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αγωνία ως την δωδεκάτη ώρα για το Μαξίμου, αλλά και τους ΑΝΕΛ και τους ανεξάρτητους βουλευτές.....

Τα αριθμητικά δεδομένα όσον αφορά στην προσπάθεια διασφάλισης των 180 μέχρι στιγμής δεν αλλάζουν, αν και οι αμφιταλαντευόμενοι αρχίζουν να διαλέγουν στρατόπεδα....


Της Βίκυς Σαμαρά

Ως τη δωδεκάτη ώρα της προεδρικής εκλογής θα συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν η αγωνία τόσο για το Μαξίμου, το οποίο γνωρίζει πως η επιβίωση της κυβέρνησης εξαρτάται από τη διασφάλιση των 180 ψήφων, όσο και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που αντιμετωπίζουν νέες φυγόκεντρες τάσεις και για τους ανεξάρτητους βουλευτές που διαλέγουν στρατόπεδο αγωνιώντας για την πολιτική τους επιβίωση.

Τα αριθμητικά δεδομένα όσον αφορά στην αναζήτηση των 180 που θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή των 120 που θα μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή δεν έχουν αλλάξει. Η χθεσινή δήλωση του Παναγιώτη Μελά πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν συμφωνεί με το πρόσωπο, παρόλο που δεν είχε φέρει αντιρρήσεις στην ανακοίνωση ομόφωνης απόφασης της κοινοβουλευτικής ομάδας την προηγούμενη ημέρα, δεν εξέπληξε δεδομένου ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εδώ και καιρό υποστηρίζει με πάθος στους διαδρόμους της Βουλής την ανάγκη να αποφευχθούν εκλογές. Το Μαξίμου υπολόγιζε ούτως ή άλλως τον κ.Μελά στους 172, που θεωρεί “σίγουρους” μαζί με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ (Ελενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια, Παύλο Χαϊκάλη) και ανεξάρτητους βουλευτές, που αγωνιούν για την επανεκλογή τους.


Μετά και τη δήλωση του προέδρου του κόμματος της αντιμνημονιακής δεξιάς Πάνου Καμμένου περί αποκεφαλισμού όσων βουλευτών “αυτομολήσουν” κατά την προεδρική εκλογή, το συνέδριο των ΑΝΕΛ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία “ξεκαθαρίσματος”, με όσους φλερτάρουν με την υπερψήφιση να αναχωρούν για Ν.Δ μεριά (και το Νότη Μαριά πιθανότατα προς ΣΥΡΙΖΑ) και όσους παραμείνουν να δίνουν τον ύστατο αγώνα πολιτικής επιβίωσης της αντιμνημονιακής δεξιάς.

Τους συσχετισμούς επί του παρόντος δεν αλλάζει και η απόφαση αυτοδιάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, τα μέλη της οποίας δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ενιαία στάση κατά την προεδρική εκλογή. Εξ αυτών ο Πάρις Μουτσινάς και ο Χρήστος Αηδόνης έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν, ενώ το Μαξίμου προσβλέπει επίσης στους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ Μίκα Ιατρίδη, Βασίλη Καπερνάρο, Χρυσούλα Γιαταγάνα -παρά το φλερτ της με το ΣΥΡΙΖΑ- και Κώστα Γιοβανόπουλο. Ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μάρκος Μπόλαρης φέρονται αντίθετα να οδεύουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

http://news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...