Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Της συναντήσεως…το κάγκελο! Η χώρα βουλιάζει και αυτοί παίζουν την «κολοκυθιά»!





Το χρονικό μιας συνάντησης, που δεν έγινε ποτέ! Αν και το βασικό ερώτημα, που τίθεται, είναι αν υπήρξε ποτέ πραγματική πρόθεση και διάθεση και αν ναι από ποιον;

«Ναι» επί της αρχής, για μία συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, με βασικό όρο να μην παρίσταται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη πρόσκληση του κ. Τσίπρα από τους κυβερνητικούς εταίρους.
Από την πλευρά της κυβέρνησης όμως  με την πρώτη τη Σοφία Βούλτεψη διέψευσαν το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να καλέσει σε συνάντηση τον Αλέξη Τσίπρα. Γεγονός που επιβεβαίωσε και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος είπε σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ FM πως δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις».
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη μιλάει για φόβο του Τσίπρα απέναντι στον Βενιζέλο και γι’αυτό το λόγο δεν επιθυμεί την παρουσία του στην υποτιθέμενη συνάντηση: «τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;»..Μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ προσέθεταν ότι «ούτως ή άλλως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Δημοκρατίας στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».
Μια συνάντηση λοιπόν βασισμένη στα αν και στα ίσως…Μετράνε δυνάμεις και αντιδράσεις; Η συννενόηση πάντως σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μιας χώρας, που οι πολίτες της ταλανίζονται τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια δεν είναι αντικείμενο επικοινωνιακής τακτικής ή πολυτέλεια άλλα επιβεβλημένη ανάγκη.

usay.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...