Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Στην Βουλή ο προϋπολογισμός χωρίς το «οκ» της τρόικας...


Θα υπάρξει και δεύτερος συμπληρωματικός προϋπολογισμός.... Σε αδιέξοδο κατέληξε η χθεσινή τετράωρη τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, χωρίς να οριστεί και πάλι η ημερομηνία επιστροφής των δανειστών, όμως ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης θα καταθέσει σήμερα τον προϋπολογισμό του 2015. Αυτό σημαίνει ότι....
ο κ. Χαρδουβελης τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και συμπληρωματικό προϋπολογισμό, καθώς οι φοροελαφρύνσεις που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δεν έχουν την έγκριση των δανειστών της χώρας.


Εκτός αυτού, δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό και τα άλλα μεγέθη.

Ο κ. Χαρδούβελης θα καταθέσει τον προϋπολογισμό στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ μία ώρα νωρίτερα στις 11:00 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τον Προϋπολογισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, ενώ θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί έπειτα από πέντε συνεδριάσεις στις 7 του ίδιου μήνα, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.
http://www.sofokleousin.gr/  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...