Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται μια ενδιαφέρουσα χιονοστιβάδα....




Όταν αρχίζει η χιονοστιβάδα, καλύτερα να μην είσαι πολύ κοντά. Αυτή είναι μια λογική σκέψη και κίνηση που θα έκανε ο κάθε ένας μας. Τι γίνεται όμως αν δεν είσαι μακριά για να την απολαμβάνεις, αλλά πολύ κοντά της;



Τότε θα πρέπει να έχεις υπομονή και αντοχή να πιάσει η “άνοιξη”, μπας και σε βρουν κάποια στιγμή δροσερό και φρέσκο.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε ακόμα μία καγκελωτή παρέλαση στην Αθήνα -από συνήθεια μάλλον- και τώρα έχουμε μία άλλη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο φιλέλλην που έχουμε για Πρόεδρο, της δικής μας Δημοκρατίας, χαλαρά από την καρέκλα του κατανοεί τι περνάμε ως λαός και υποφέρει μαζί μας. Τώρα μάλιστα έχει ανοίξει το μαγαζάκι του για να δεχτεί -με την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει- τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που θέλουν με περίσσια αγάπη να μας σώσουν.

Τρίχες δηλαδή, ο καθείς την πάρτη του με ολίγην από καπνό θολώματος σκέψης. Πουλάνε πολύ οι φράσεις που δείχνουν φιλοπατρία και όλα τα σχετικά.

Τα είπε λοιπόν ο φιλέλλην Πρόεδρος με τον Τσίπρα και μίλησαν για τα γνωστά περί συναίνεσης και κρίσιμων καταστάσεων εντός και εκτός του προτεκτοράτου που ζούμε. Αφού ο Αλέξης εξέφρασε τα μέσα του για μας, ήρθε η σειρά του Αντωνάκη να τα εκφράσει και αυτός.

Χαμόγελα και ευγενικές φιλοφρονήσεις ξανά μανά και ο Πρόεδρος κάποια στιγμή του είπε:

«Είναι πράγματι ενδιαφέροντα αυτά που έρχονται, αλλά και αυτά που πέρασαν έχουν αφήσει τα ίχνη τους. Κύριε Πρωθυπουργέ, νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες.»

Για μισό να καταλάβω τώρα, ποιο πανεπιστημιακό επίπεδο πρέπει να έχεις φτάσει για να κατανοήσεις τι θέλει να πει ο Πρόεδρος; Άντε να το ζορίσω και να δεχτώ ότι οι χιονοστιβάδες που έρχονται, θα έχουν ενδιαφέρον. Δε μου έδωσε όμως να καταλάβω που θα βρισκόμαστε εμείς και αυτό μου αφήνει πολλά ερωτήματα.

Το «εμείς» δεν περιλαμβάνει και αυτούς γιατί αυτοί θα μας σώσουν -κάποτε- και πρέπει να είναι προστατευμένοι. Τι θα απογίνουμε τα έρμα αν τους χάσουμε;

Μέσα σε όλα, διάβασα και κάτι πάρα, μα πάρα πολύ σημαντικό!

Ο κος Ν. Χατζηνικολάου έγραψε άρθρο-παρέμβαση από τις 19-10-2014 στη Realnews που προέτρεπε να τα βρουν -Αλέξης και Αντωνάκης- με το όνομα του νέου Προέδρου και να ορίσουν ημερομηνία για εκλογές. Αφήνουν λοιπόν από το Real.gr να εννοηθεί ότι ο Αλέξης μάλλον διάβασε το άρθρο του Χατζηνικολάου και το έκανε πράξη. Κοίτα τι μπορείς να μάθεις στο διαδίκτυο!..

Πέρα από τις πολύ κρύες πολιτικές χιονοκουβέντες και τη δημοσιογραφική παρέμβαση ενός… έγκυρου δημοσιογράφου, την κρυάδα στο τέλος εμείς θα την φάμε και θα είναι γερή. Όσο για «αυτούς», όλο και κάποιο “τζάκι” θα βρεθεί να τους “ζεστάνει”…




by outelogos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...