Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ +5% ΤΟΥ ΧΑΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ​... "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ"...​.


Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Ανοδικά κινείται στο 5% η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι επενδυτές "προεξοφλούν συμφωνία" με την τρόικα και... αγοράζουν κυρίως τραπεζικές μετοχές ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι 
κανένας δεν περίμενε την σημερινή άνοδο αφού σενάρια "αβεβαιότητας" σκόρπιζαν τον πανικό για "μη συμφωνία" με την τρόικα

Τώρα τηλεδιάσκεψη με τεχνικά κλιμάκια της τρόικα είχαν χθες το βράδυ στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος και θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα της συζήτησης χαρακτηρίζεται ως.... «θετικό», και οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, καθώς συνεχίζονται η διεργασίες για την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα.
 
Μια από τις κύριες "διαφωνίες" που φαίνεται σιγά σιγά να ξεπερνιούνται μεταξύ της τριμερούς και της κυβέρνησης είναι το.... ύψος του δημοσιονομικού κενού του 2015, των τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως το προβλέπουν οι δανειστές μας σε αντίθεση με το 1.5 δισ, ευρώ που υποστηρίζει η κυβέρνηση..

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα έκανε δεκτό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι στην παρούσα φάση δεν θα ήταν δυνατόν, ούτε θα είχε αποτέλεσμα να επανέλθει η κυβέρνηση τρίτη φορά με νέα τροπολογία για αλλαγές στη ρύθμιση  χρεών με τις 100 δόσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι… δεν θα βρισκόταν βουλευτής να την ψηφίσει, έπειτα την "αναταραχή" που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα. 

Ενώ «τρέχουν» πλέον και οι τελευταίες ώρες που έδωσαν στην κυβέρνηση οι Βρυξέλλες, μόνο ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να βιάζεται, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια, για  να κλείσει έγκαιρα από φέτος η συνολική συμφωνία για την «επόμενη μέρα», ώστε να μην συνεχίζει να σέρνεται η διαπραγμάτευση έως τον Ιανουάριο ή και αργότερα.

Σημειώνεται η κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή τα διαρθρωτικά θέματα σε ένα άρθρο για ψήφιση την Παρασκευή . 

Πάντως όπως φαίνεται τουλάχιστον από χθες το βράδυ η τρόικα ουσιαστικά ζητά να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες άμεσα για να έρθουν από σήμερα μέχρι τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο την επόμενη στην Αθήνα και να προλάβουμε το eurogroup...

Τέλος η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ φαίνεται να προεξοφλεί.... ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ.
 
 
 http://fimotro.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...