Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πνίγονται στην μπόχα των σκανδάλων...


Οι Γερμανοί και η τρόικα αποφάσισαν να ξεπαστρέψουν και τους διαπλεκόμενους φίλους τους.
Πνiγεται στη μπόχα που αναδύουν τα γιγαντιαία σκάνδαλα η ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενώ καταρρέει με πάταγο και...
το σύστημα της διαπλοκής, που είχε υπηρετήσει πιστά την τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους.

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά και τους λογαριασμούς Ελλήνων ολιγαρχών σε Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους είναι καταιγιστικές.
Αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία – φωτιά με τα οποία τροφοδοτούν την ελληνική δικαιοσύνη.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η εισαγγελική έρευνα στο γερμανικό κολοσσό της «Krauss Maffei», λίγες ώρες μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς και άνδρες του ΣΔΟΕ στα γραφεία και τις βίλες του Θωμά Λιακουνάκου για να συγκεντρώσουν υλικό για την προμήθεια των Leopard, των Απάτσι και άλλα ύποπτα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ταυτόχρονη επέμβαση των εισαγγελικών και εφοριακών αρχών σε Ελλάδα και Γερμανία δείχνει την απόφαση των Γερμανών και της Μέρκελ να τελειώνουν με το ετοιμόρροπο σύστημα των Ελλήνων νταβατζήδων, που θησαύρισε από τις μίζες, τις προμήθειες και τις απάτες, φυγαδεύοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε ελβετικές τράπεζες και εταιρείες άλλων φορολογικών παραδείσων. Την απόφαση αυτή πήραν οι Γερμανοί στην προσπάθειά τους να ηρεμήσουν την οργή του κόσμου για την άγρια λιτότητα που έχουν επιβάλλει στην Ευρώπη.

Άλλωστε και οι Αμερικανοί θέλουν να τελειώνουν με τους ολιγάρχες και το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο.

Γιαυτό όσοι από τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και πολιτικούς προσέφεραν γη και ύδωρ στους ξένους τοκογλύφους για να συνεχίσουν το καθεστώς της ιδιότυπης ασυλίας, έχουν αρχίσει να ανησυχούν γιατί καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις μαύρες καταθέσεις που έχουν σε ξένες τράπεζες και να βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις.
Η περίπτωση Καρατζαφέρη που έκανε το… λούστρο της τρόικας και το ντελάλη του μνημονίου από τα κανάλια της διαπλοκής είναι χαρακτηριστική. Τον έδωσαν στεγνά και ας ήταν απ΄ τους καλύτερους… «κουκουλοφόρους» που κάποια στιγμή διέθετε η τρόικα!

Φαίνεται ότι ο Καρατζαφέρης και ο Γιάννος Παπαντωνίου θα έχουν την ίδια τύχη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ έρχεται και η σειρά και άλλων πολιτικών εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματικών παραγόντων. Ήδη το σύστημα της διαπλοκής άρχισε να οργανώνει τις άμυνες και γιαυτό μην εκπλαγείτε αν στο αμέσως προσεχές διάστημα δείτε το καρτέλ της διαπλοκής να πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της τρόικας... Κορυφαίοι οικονομικοί και εκδοτικοί παράγοντες τραπεζίτες μεσάζοντες και αεριτζήδες έχουν διαπιστώσει με καθυστέρηση ότι βρίσκονται σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας. Οι λογαριασμοί τους στο εξωτερικό αποκαλύπτουν τις απάτες που έχουν κάνει στην Ελλάδα και οι Γερμανοί αποφάσισαν να τους ξεπαστρέψουν όπως είχαν κάνει και με τους κουκουλοφόρους δοσίλογους της κατοχής όταν πλέον δεν τους χρειαζόταν, τότε που τους εκτελούσαν οι ίδιοι…

Ήδη το πανηγύρι αρχίζει από αύριο με τη Δικαιοσύνη να αναζητεί τους πολιτικούς και τους άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής που άρπαξαν τα ογδόντα εκατομμύρια ευρώ μόνο από τρία εξοπλιστικά προγράμματα.

Η κίνηση των λογαριασμών της εταιρείας ΙΝΤΕΡΑΞΙΟΝ που είχε έδρα το Μονακό καίει κόμματα και υψηλόβαθμους παράγοντες από αυτούς που μας έκαναν καθημερινά μαθήματα για το πώς θα πρέπει να είμαστε υπάκουοι απέναντι στην τρόικα. Το κανόνι θα σκάσει όταν οι εισαγγελείς θα αρχίσουν να καλούν τους ταμίες των συστημικών κομμάτων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το μαύρο χρήμα που έρεε άφθονο για να συντηρεί τις κομματικές πελατείες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη άρχισαν να εξαφανίζονται και οι διαχειριστές των παράκτιων εταιρειών όπως αυτής που εντοπίστηκε στο Μονακό.

Ελπίζουμε να μην βρεθεί και αυτός… «αυτοκτονημένος», όπως έγινε με τον αντιπρόσωπο των ρωσικών TOR MI Βλάση Καμπούρογλου.

Το σύστημα δεν αντέχει άλλο τη μπόχα των σκανδάλων. Ειδικά αυτά στα οποία εμπλέκονται οι συστημικοί παίχτες όπως ο Θωμάς Λιακουνάκος ο οποίος για ολόκληρες δεκαετίες μονοπωλούσε τα εξοπλιστικά προγράμματα εξ αιτίας των σχέσεων που είχε με τους ηγετικούς πυρήνες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το εκδοτικό κατεστημένο. Είναι τέτοιο το μέγεθος της διαπλοκής που θα συμπαρασύρει ολόκληρο το σύστημα. Η μαφία της μίζας ήταν διακομματική και το μοίρασμα πάντα αναλογικό.

Ακόμα και επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ασκούσε πιέσεις για να δοθούν οι μεγάλες δουλειές στο Θωμά Λιακουνάκο. Αυτόν ήξεραν, αυτόν εμπιστεύονταν, γιατί ήταν πάντα «κύριος» στις συναλλαγές του με το πολιτικό σύστημα. Εξ άλλου το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ακόμα και για προγράμματα τα οποία δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Η Δικαιοσύνη έχει τώρα όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να προχωρήσει σε βάθος τις έρευνες και να μπουζουριάσει στον Κορυδαλλό όλους τους μεσάζοντες και τους αεριτζήδες που για δεκαετίες ολόκληρες έπιναν το αίμα του ελληνικού λαού, θησαύριζαν και εξαφάνιζαν το δημόσιο χρήμα σε φορολογικούς παραδείσους. Μετά τη μαφία των εξοπλιστικών σειρά έχει η μαφία των μεγάλων συμβάσεων με υπουργεία και ΔΕΚΟ καθώς και η μαφία των δημοσίων έργων. Οι λογαριασμοί μιλάνε από μόνοι τους αρκεί οι δικαστές να έχουν τόλμη και αποφασιστικότητα.

Οι Γερμανοί εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται στα σκάνδαλα αρχίζουν από σήμερα παρέλαση στα ανακριτικά γραφεία. Είναι σίγουρο ότι θα μιλήσουν γιατί έχουν παραγραφεί γι’ αυτούς τα ποινικά αδικήματα και θα κληθούν να πληρώσουν μόνο πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αξιοποιήσει ταχύτατα το υλικό των καταθέσεων για να προχωρήσει στην άσκηση διώξεων για να δώσει το μήνυμα ότι η ασυλία τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα για όλους τους πολιτικούς και διαπλεκόμενους.

kontranews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...